Belçika'da bir Katolik okulun etkinliğinde çekilen görüntüler ülkeyi ayağa kaldırdı. Bir grup öğrencinin Arap dünyasının geleneksel kıyafetlerini giyerek namaza hakaret etmeleri, "patlayıcı kemer" takmaları ve "Allahuekber" diye bağırmaları büyük tepki çekti.

Belçika'nın Doğu Flandre eyaletinin Gent şehrinde yer alan Paters Jozefieten de Melle Katolik Lisesinde çekilen görüntüler infiale yol açtı.

SECDEYE KAPANIP ALLAHUEKBER DİYE BAĞIRDILAR

Okulun bitmesine "100 gün kala" her sene yapılan etkinlikte bu yıl Arap dünyasının kültürü seçildi. Ancak öğrenciler yaptıkları hareket ve takındıkları tavırla bu etkinliği ırkçı organizasyona çevirdi. Arap dünyasıyla özdeşleştirilen kıyafetler giyip başörtüsü takan ve İslam'a hakaret eden öğrenciler bir de okulun bahçesinde secdeye kapanıp "Allahuekber" diye bağırdı. Görüntüleri sosyal medyada paylaşan öğrenci grubunun içinde "patlayıcı kemer" takan kişilerin de bulunduğu görülüyor.

OKUL MÜDÜRÜ: AMACIMIZ KİMSEYİ ÜZMEK DEĞİLDİ

Özellikle de sosyal medya üzerinden tepkinin artmasının ardından okul müdürü Jan de Gendt Belçika basınına konuşmak zorunda kaldı. Okul müdür, "Bu etkinlik eğlence amaçlıydı. Amacımız kimseyi kışkırtmak ya da üzmek değildi " dedi.

HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yorumlar 8 Yorum Var
  • Müjdeler olsun 09.03.2019 09:26
    ben bu gençlerin bir gün islamı merak edeceklerine inanıyorum ve bu merak onlardan bir kısmını hidayete erdirecektir İnşaallahu rahman .
  • 43... 04.03.2019 22:46
    Müsluman olursunuz inşeAllah,merak edip arastirirlarsa,bir şekilde .ikiz kulelere11 eylul saldirilarindan sonra ,merak edip arastirip çok kisi müsluman olmuș.burdadabir şekilde tanitilmiş,merak uyandirilmiş
  • .... 04.03.2019 14:03
    Pıslikler Allah hepinizi helak etsin insallah ...
  • erkan 02.03.2019 18:58
    yazık ya bız hiç bunların dınlerıyle dalga geçıyormuyuz geçenı görmedım ALLAH bunların topunu bide müslumanım dıye ülkelerın başında duran kralcıklara lanet olsun
  • cenk 02.03.2019 16:30
    Allah iclerinden inananlar cikarsin.
Daha fazla yorum görüntüle