Irak’ın Basra şehrinde iki aşiret arasında iki yıldır süren kavga çatışmaya döndü.

Irak’ın Basra şehrinde iki aşiret arasında çıkan çatışmada ağır silahlar kullanıldı. Basra şehrinin kuzeyindeki Karma Ali kasabasında iki yıldır süren kavga dün gece kasabayı savaş alanına çevirdi. Elhimadna ve Elbutut aşiretleri arasında çocuk kavgası nedeniyle süren kavga çatışmaya döndü. Ağır silahların kullanıldığı çatışmada havan topu ve füzeler kullanıldı. Gece boyu süren çatışmada ölü ya da yaralı sayısına ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

Basra Valisi Esat İdani yaptığı açıklamada, Basra'da bulunan tüm emniyet güçlerinin kasabaya gönderildiğini, çatışmaya katılanlar için gözaltı emrinin verildiğini belirtti.
Öte yandan, Basra’da zaman zaman basit nedenlerle aşiretler arasında çatışmalar yaşanıyor.

Yorumlar 18 Yorum Var
  • mazlum 13.03.2019 14:28
    fitne kol geziyor,fitne her yerde.beyinler zehirlenmiş,vicdanlar kurumuş,kulaklar sağır,gözler görmez olmuş,iman dolu yüreklere kan dolmuş,müslümanlara olanlar olmuş,kimi zaman çocuk kimi zaman cacık yüzünden kavga eder olmuş,kudüs gitmiş kime ne?
  • kkk 13.03.2019 12:10
    abd oraya girdiğinde böyle savaşsaydınız keşke
  • Asım 13.03.2019 10:35
    100 ıl önce İngilizlere uşaklık edenler, şimdi ABD'ye uşaklık ederek kurdukları devletçik. Daha aşiret mantıığndan kurtulamamış zihniyet Devlet olcağım diyor. Bir köpek için 10 kişi öldürenler bir de ahmakça Devlet kurmaya çıkıyor. Sonuçta uşak olmaktan öteye geçemiyorlar
  • Fatih 13.03.2019 09:09
    Aşiretçilik Müslümanların Belasıdır...
  • diriliş 13.03.2019 08:42
    abd devlet diye bir şey bırakmadıgın dan aşiretleri birbirine düşürüp silah satmak için böyle yapmıştir...
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek