Adının Breton Tarrant olduğu iddia edilen saldırgan, saldırıyı sosyal medyadan canlı yayınlayarak katliam görüntülerini paylaştı. Facebook kısa süre içinde videoyu yayından kaldırdı.

Bretton Tarrant isimli sosyal medya hesabından saldırıdan önce paylaşılan silah fotoğraflarında, Müslümanlara karşı mücadele etmiş tarihi kişiliklerin isimlerinin silahların üzerine yazıldığı görüldü.

  Camilerin etrafına bombalar yerleştirilmiş

  Yeni Zelanda Emniyet Genel Müdürü Mike Bush yaptığı açıklamada, iki camiyle birlikte Christchurch Hastanesine de saldırıldığını duyurdu. “Gerçekten trajik, çok fazla insan etkilendi ve henüz hayatını kaybedenlerin kimliklerini tespit edemedik” diyen Bush, camilerin etrafına yerleştirilmiş bombalar ve bomba yüklü araçlar bulunduğunu, bu bombaların imha edildiğini açıkladı.

  Türkleri de hedef alan 87 sayfalık manifesto yayınlanmış

  Saldırıdan önce İslam karşıtı 87 sayfalık manifesto yayınlandığı ortaya çıktı. Manifestoda Türklerin de hedef alındığı görüldü. Yayınlanan metinde, Türklerin Avrupa’dan tamamen söküleceği ve İstanbul’daki bütün camilerin yıkılarak, Ayasofya’nın kiliseye çevrileceği ifade ediliyor.

Yorumlar 19 Yorum Var
  • Fatih 15.03.2019 22:25
    Onlar biz Türklerden korkarken bizi yıllarca uyutan uyutmuş şimdi uyanan uyanacak olan Türk milletinden korkarlar çünkü bizim dirilmemizle ayağa kalkmamızla islam ayağa kalkacak. İslamı paramparça ettiler Haçlı seferleriyle başaramadıklarını başarmaya çalıştılar
  • VOLKAN 15.03.2019 16:26
    Bu soysuzu ceza olarak katlettiği kişilerin ailelerinin ortasına bırakıcan
  • kahraman46 15.03.2019 16:20
    bunları gördükten sonra ben bütün kiliseleri yakarım ondan farkım kalması isterse
  • omrdes 15.03.2019 16:14
    görüntüdeki bush a ne kadar benziyor...
  • Yücel 15.03.2019 15:30
    Dünyanın islamı kabul etmesi çok yakın biiznillah
Daha fazla yorum görüntüle