Hollanda polisi Utrecht kentinde birden fazla saldırı olduğunu açıkladı. Hollanda polisi olayın terör saldırısı olabileceğini açıklarken, Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Utrecht'teki durumu "endişe verici" olarak tanımlayarak, olayla ilgili bir kriz masası oluşturulduğunu duyurdu. Saldırganın kaçtığı belirtilirken, çevrede bütün okullara kapılarını kapatma talimatı gönderildi.

HOLLANDA'DA BÜYÜK PROVOKASYON: SALDIRIYI YAPAN TÜRKİYE KÖKENLİ

Utrecht Polisi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu sabahki saldırıyla ilgili olarak, 37 yaşındaki Türkiye doğumlu Gökman Tanış'ın arandığını belirtti. Açıklamada, Tanış'ı görenlerin kendisine yaklaşmaması ve polise haber vermesi çağrısında bulunuldu.

Yeni Zelanda'daki terör saldırısı sonrası en sert tepkiyi Türkiye ve Türk insanı vermiş, hatta Türk liderler, saldırıda Erdoğan ve ülkemizi hedef alan manifestoya karşı meydan okumuştu. O saldırıdan kısa bir süre sonra Hollanda'da böyle bir saldırı gerçekleşti. Hollanda hükümeti bu saldırıyı saatlerce dünya gündeminde son dakika olarak tuttu ve gelişmeleri yavaş yavaş basına sızdırdı. Ardından bir anda saldırıyı Türkiye kökenli biri yaptı diyerek adeta bir provokasyona imza attılar.

Yorumlar 0 Yorum Var