Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda soruları yanıtladı.

YABANCI SINIRI TARTIŞMASI

Bakan Kasapoğlu, yabancı oyuncu konusunun Türkiye Futbol Federasyonunun sorumluluğunda olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Onların bu konuda çalışmaları var. Burada yabancı futbolcu sayısını konuşmaktansa, ülkemizde altyapıyı konuşmanın çok daha önemli olduğunu düşünüyorum. Altyapı bizim vazgeçilmezimiz olmalı. Burada en temel şart üretim. O yüzden üreteceğiz, daha çok yetiştireceğiz, altyapıya daha çok yatırım yapacağız. Çok güzel modeller var. Altınordu ve Bursaspor modelleri. Bunları bizim mutlaka arttırmamız gerekiyor. Bizim tüm branşlarda yetiştirme, eğitme ve altyapı yatırımlarını desteklemekten başka çıkış yolumuz olmadığını düşünüyorum. Kulüplerimiz, karşılaştıkları finansal sorunlardan dolayı altyapıyı çok önemli bir çıkış noktası olarak görüyorlar. Bu da önemli bir kazanım oldu diye düşünüyorum." 

Kasapoğlu, Video Yardımcı Hakem (VAR) sisteminin iyi bilinmesi ve anlatılması gerektiğini dile getirerek, "VAR, öncellikle minimum müdahale ve maksimum yarar ilkesine göre çalışan bir sistem. Yeni bir sistem. Bu sistemin yavaş yavaş oturacağına inanıyorum. Elbette teknoloji yardımcı bir unsur. Hakemlere yardımcı olması amacıyla devreye alınan bir unsur. Önemli olan insan faktörü. Biz hakemlerimize bu çerçevede güveniyoruz. Bu sistemin iyi bilinmesi ve anlatılması gerektiğini düşünüyorum. Esas unsurun hakem olduğunu unutmamak lazım. Hakemlerimize güveniyoruz." diye konuştu.

Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek