Kütüphanenin açılışı, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un da katıldığı törenle yapıldı.

Sultanbeyli Belediyesi bünyesinde 16 Nisan 2011'de açılan "Aydos Kütüphanesi", yenilenmiş haliyle Mustafa Kutlu Kütüphanesi olarak kitapseverlerle buluştu.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un katılımıyla açılışı yapılan kütüphanede, yaklaşık 30 bin kitap okurların hizmetine sunuluyor.

Açılışta konuşan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, gelecekte küresel anlamda sözü dinlenen bir ülke olmak ve mazlumlara yardım etmek adına çok okumak, araştırmak ve sorgulama yapmak gerektiğini söyledi. 

Bu anlamda ilçe olarak kütüphanelere önem verdiklerini dile getiren Keskin, "Asım'ın nesline yakışır mekanları yapmak bizim önceliklerimizin başında geliyor. Evet, internetle, arama motoruyla birçok bilgiye erişebilsek de bunlarla alim olunabileceğini düşünmüyoruz. Kitabın kokusunun sindiği mekanlar, eli kitap ve kalem tutan gençler görmek bizim en büyük arzumuz. Bu nedenle Mustafa Kutlu Kütüphanesi'ni başta gençlerimiz olmak üzere hemşehrilerimizin hizmetine sunuyoruz." dedi.

Keskin, kütüphaneden aynı anda 75 kişinin istifade edebileceğini belirterek, şöyle devam etti:

"Haftanın her günü 09.00 ile 20.00 arası hizmet vermekle birlikte üyelik ve ödünç sistemi bulunuyor. Türk edebiyatımızın yaşayan efsanelerinden biri olan Mustafa Kutlu adını kütüphanemize verirken amacımız bu kütüphanenin içinden Mustafa Kutlu gibi isimlerin çıkmasıdır. Bizim mayamız öyle sağlamdır ki, bu medeniyeti oluşturan nice Sultan Alparslanlar, Fatih Sultan Mehmetler, Necip Fazıllar, Sezai Karakoçlar, İsmet Özeller inanıyorum ki bu kütüphanenin içinden çıkacaktır. Biz gençliğimize sonuna kadar güveniyoruz."

"İlçemizi kültür ve sanatın şehri yapacağız"

İlçede son 10 yılda büyük aşama katettiklerine vurgu yapan Hüseyin Keskin, "İlçemizin kitap sayısı 2 bin 500'den 150 bine ulaştı. Bugün Sultanbeyli artık dışa göç veren değil, içe göç alan bir yerleşim yeri oldu. Bizim davamız öyle bir davadır ki Mohaç'ta, Niğbolu'da şehadet şerbetini sabırsızca içmek isteyen ecdadımızın torunlarına layık olma davasıdır. Allah'ın takdiriyle Sultanbeyli'de sadece bu kütüphaneyle kalmayacağız, kadim medeniyetimizin izinden yürüyerek ilçemizi kültür ve sanatın şehri yapacağız." diye konuştu.

Yorumlar 0 Yorum Var