Cumhur İttifakı AK Parti Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Deniz Köken, deneyimli gazeteci ve sunucu Tümer Doğru'nun sunduğu “Eyüpsultan'da BirİZ” programında Eyüpsultanlılardan gelen sorularını yanıtladı.

Köken canlı yayında, bir yandan vatandaşların sorularını yanıtlarken bir yandan da Eyüpsultan'da gencinden yaşlısına herkesi ilgilendiren, Eyüpsultan'ın geleceğine yön verecek, bir anlamda Eyüpsultan'a çağ atlacak, her yönüyle ihya edecek projeleriyle ilgili detaylar da verdi.

SULTAN CENTER'A HASTANE PROJESİ

Canlı yayında bir vatandaşın “Sultan Center'a kültür merkezi ve yanında hastane düşünüyormusunuz?” sorusunu cevaplayan Deniz Köken, buranın projeleri arasında bulunduğunu belirterek, “Sultan Center'i projeme Kültür Merkezi olarak aldım. Ancak ilçede yaptığım temaslar sırasında projelerime yön vermeye başladım. Değişiklikler istiyorum. Eyüpsultan'dan çok yoğun hastane talepleri geliyor. Özel hastanelerle görüşüyorum. Ruhsat alınabilirse, bina da uygunsa oranın hastane olmasına teşvik edeceğiz. Kanunen uygunsa, yatırımcı da gelirse buraya hastane ya da tıp merkezi aliyyül ala olacak” dedi.

EYÜPSULTAN AÇIK HAVA MÜZESİ OLACAK

Bir başka vatandaşın “Eyüpsultan Tarihi Mezarlıkları onarım olacak mı?” sorusunu da tüm detaylarıyla cevaplayan Köken şu açıklamada bulundu:

“Tabi ki olacak. Konuşmalarımda belirttiğim açıkhava müzesinden kastım o zaten. Canlı müze burası. İnsanlar buraya geldiğinde gezerken yarım gün geçirecekler. Yarım gün de Feshane'de, kapalı müzede gezecekler. Bu bir gün boyunca Eyüpsultan'da olacaklar anlamına geliyor. Bu esnada üç öğün yiyecekler, şehir ekonomisine katkı sağlayacaklar”

HAYVANSEVENLERLE MAĞDUR OLANLARI BULUŞTURACAK

Sokaklarda yaşayan hayvanlarla ilgili kendisine intikal sorunlarla ilgili de açıklamalarda bulunan Deniz Köken, hayvanseverlerin dernekleriyle irtibat halinde bulunduğunu ve toplantılar yaptığını belirterek, “Yaşanan sorunları çözeceğiz. Sevenlerle mağdur olanları orta noktada buluşturup, hem köpeği incitmeden, hem hayvanseverleri hem de mağdur olan vatandaşı incitmeden bu sorunu çözeceğiz” dedi.

HALİÇ'İN TARİHİ DEĞİŞECEK

Yayın sırasında Haliç'te şehir turizmi adına neler yapılacağı konusuna da açıklık getirerek şöyle konuştu:

“Haliç'e dört ilçenin sınırı var. Eyüpsultan, Kağıthane, Fatih ve Beyoğlu. Bu dört ilçeyle bu bölgeyi mutlaka birlikte kullanacağız. Haliç Su Sporları Merkezi kuracağız. Bu bölgeye dünyanın en önemli yarışlarından birini getirmemiz lazım. Erzurum'a “Dünya Üniversiad Şampiyonası” geldi. Erzurum'un tarihi değişti. Çok güzel oldu. Bizim de bu bölgede bunu kullanmamız lazım. Dünyada Haliç gibi kaç tane deniz var. Haliç'e karşıdan karşıya sadece yayalara ait köprü yapılması gündemde. Hem tramvay geçecek, hem Feshane müze olacak, hem yaya köprüsü yapılacak, hem de kürek sporlarının yaygınlaştırıldığı hali bir düşünün. Bunun Eyüpsultan'a katkısı çok büyük olacak”

TAPU SORUNU ADIM ADIM ÇÖZÜLECEK

Cumhur İttifakı Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Köken canlı yayında bir vatandaşın yönelttiği “Tapusuz daireler için tapu verme işlemi ne zaman ve nasıl olacak?” sorusuna ise şu cevabı verdi:

“Bizim 5 tane mahallemizde kapsamlı, diğer bir kaç mahallemizde kısmi olarak böyle sorunlar var. Burada şuna dikkat etmemiz lazım. Tapu sorunuyla kentsel dönüşüm sorunu farklı. Kullanılamaz haldeki binalar başka, tapu sorunu olanlar başka. Nişanca'nın tapusu var hisseli ama Akşemsettin'de hiç tapu yok, burası tapulu hale gelecek. Kimi yer vakıfların, kimi yer hazinenin, kimi yer Büyükşehir Belediyesi'nin. Bunları bir araya getirip toplu konut yapacağız. Onları buraya taşıyacağız. Sonra kendi yerini almak isteyen kendi yerine geçecek. Taşındığın yerde durmak isteyende duracak. Bu şekilde tahminimce bin 400 civarında konut değişikliği olması lazım. Tapu tahsisli olan yerler var, hiç tapusu olmayan yerler var. Bundan sonraki süreçte biz vatandaşı, vakıflar, hazine ve Büyükşehir Belediyesini bir araya getireceğiz. Bazı yerlerde yasayı değiştirmemiz lazım. Ya da bir defaya mahsus bir plan notuyla bunların değişikliğe tabi tutulmasını sağlamamız lazım. Hepsi çalışılacak konular. Bunların tamamıyla ilgili artık ne yapılacağını biliyoruz”

Yorumlar 0 Yorum Var