İzmir'de, Dr. Nuri Ersoy Yoğurtçuoğlu ve mesai arkadaşı Dr. Elif Çağlayan'ın eşi Ali Türk'ün 2 hafta önce dövüldükleri olayın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Yoğurtçuoğlu ve Türk'ün darbedildiği anların yer aldığı görüntülerde, çevredeki esnafın, doktorların yardımına koştuğu ve linç edilmekten kurtardığı; ancak daha sonra hastaneye yanaşan kamyonetten inen kişilerce esnafın da saldırıya uğradığı görülüyor.

Olay, 29 Mart Cuma günü saat 16.00 sıralarında, Mevlana Mahallesi 29 No'lu Yunus Emre Aile Sağlığı Merkezi'nde meydana geldi. Dr. Nuri Ersoy Yoğurtçuoğlu'na başvuran B.K. isimli kadın, iddiaya göre, hasta olduğunu söylediği eşi için ilaç yazdırmak istedi. Dr. Yoğurtçuoğlu, hastayı görmeden ilaç yazmasının hukuken mümkün olmadığını söyledi. Bunun üzerine kadın, hakaretler yağdırarak, odadan çıktı.

Bir süre sonra sağlık merkezine gelen B.K.'nin eşi M.K., doktora saldırarak, vurmaya başladı. M.K. ve yanında bulunan kişinin saldırısı, sağlık merkezindekilerin ve çevredeki lokanta ile eczanede çalışanların müdahalesiyle önlendi. Bu sırada hastanenin önüne yanaşan kamyonetten inen 4 kişilik grubun gelmesiyle M.K. ve arkadaşı, tekrar Yoğurtçuoğlu'na ve esnafa saldırdı. Dr. Yoğurtçuoğlu'nun burnu kırılırken, bu sırada, Dr. Elif Çağlayan'ın yanında bulunan eşi, sosyal bilgiler öğretmeni Ali Türk'ün de kafatasında zedelenme meydana geldi.

TUTUKLANDILAR

Dr. Nuri Ersoy Yoğurtçuoğlu ve öğretmen Ali Türk'ün şikayeti üzerine soruşturma başlatan polis, M.K. dahil 4 kişiyi gözaltına aldı. Emniyete götürülen şüpheliler, buradaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sevk edildikleri adliyede, savcılık tarafından serbest bırakıldı. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'nün de M.K. ve diğer 3 kişi hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından tekrar gözaltına alınan şüpheliler, 2 Nisan'da sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

SALDIRININ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Çevredeki esnafın doktorları linç edilmekten kurtardığı o anların güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, M.K.'nin, saat 15.43'te hastaneye gelip, Dr. Nuri Ersoy Yoğurtçuoğlu'nun odasına girdiği; ancak içeride kimsenin olmadığını görünce çıktığı, saat 15.47'de gelen Yoğurtçuoğlu'nun odasına tekrar girdiği ve kısa süre sonra da saldırının başladığı görülüyor.

Odanın dışına, hastane koridoruna taşan saldırıda Yoğurtçuoğlu, kendisini yumruklardan korumaya çalışırken, mesai arkadaşları da saldırganlara engel olmak için çaba gösteriyor. Bu sırada saldırıda bulunanlardan birinin de suratına yumruk geliyor. M.K. ve yanında bulunan kişi, uzaklaştırılıp, püskürtülüyor; ancak saat 15.51'de, M.K. ve yanındaki kişi, hastanenin önüne yanaşan kamyonetten inen 4 kişiyle birlikte tekrar Yoğurtçuoğlu, Türk ve esnafı darbediyor.

Yorumlar 26 Yorum Var
  • rana 12.04.2019 18:08
    yazıklar olsun size bu gücü nerden buluyorsunuz doktora öğretmene sağlıkçıya saldırıyorsunuz sizi göreyim de bi sosyal yardımlşmadan birine saldırın devlet yasaları çok çaresiz bu durumda
  • Ekrem 12.04.2019 17:46
    O göbekli şişman doktoru da dovdulerse ellerine sağlık diyecem..
  • YASİN 12.04.2019 16:58
    Kayıtlara göre esnaf tutmus doktor dövmüş
  • tuna 12.04.2019 16:20
    bazı doktorlar hiç yardımcı omuyorlar tabii ki şiddete vatanbdasın basvurma sebebi yasal bosluklar. Adam hasta ise ve sigortalıysa aile hekimi hastayı evinde ziyaret edebilmeli maalesef bazı doktorlar bunu yapoarken bazısının umurunda olmuyor
  • hasan bin abdulaziz 12.04.2019 15:34
    Doktor hariç herkesi gördük
Daha fazla yorum görüntüle