Türk savunma sanayisinde yeni geliştirilen bir ürün daha ihracat başarısı yakaladı.

Güvenlik güçlerini, zırhlı kara araçlarına yönelik olası saldırılara karşı korumak amacıyla çeşitli çözümler geliştiren Nero Endüstri, son olarak bunlara Lazer Tespit ve Sis Havanı Sistemi'ni ekledi.

Sistem, zırhlı kara araçlarının lazer güdümlü füzelere karşı savunma kabiliyetini maliyet etkin olarak artırıyor. Araca yöneltilen lazer sinyalleri algılanarak araç üzerindeki sis havanları, lazerin geldiği ve dolayısıyla potansiyel bir tehdidin bulunduğu yöne doğru otomatik olarak ateşleniyor. Böylelikle lazerin araçla teması kesilerek füzenin güdüm özelliği bertaraf ediliyor.

Sistem, ilk prototiplerinin tamamlanmasından kısa süre sonra 14. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda  (IDEF'19) tanıtıldı. Nero Endüstri, ilk sipariş sözleşmesini de fuarda imzalayarak seri üretim aşamasına geçti.

Nero Endüstri Yönetim Kurulu Başkanı Alican Ökçün, AA muhabirine, imzaladıkları sözleşmenin kendileri için çok önemli olduğunu ve ilk kez bu kadar ileri ve sofistike bir teknolojiyi Ukrayna'ya ihraç ettiklerini söyledi.

Ukrayna ile yaklaşık 4 yıllık geçmişleri olduğunu ifade eden Ökçün, "Bize bu konularda çok fazla güveniyorlar. Ukrayna'ya yaklaşık binin üzerinde sistem ihracı yaptık. Bu yeni sistem de bize olan güvenlerini ve başarımızı göstermiş oldu." dedi.

Yorumlar 0 Yorum Var