Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni eğitim sisteminin ayrıntılarını açıkladı.  Haber 7 ekibi olarak biz de sokağa çıkıp öğrenci ve velilere yeni eğitim sistemini sorduk. 

Bakan Selçuk'un yaptığı açıklamaya göre yeni eğitim sisteminde;

1. Ders sayısı azalıyor.

2. Liselere kariyer ofisleri geliyor.

3. 12. sınıflarda ders saatleri azaltılıp destek çalışmaları geliyor.

4. Her öğrenci üniversitedeki gibi kendi istediği dersleri seçebiliyor.

5. Yeni lise sistemi ilk olarak 2020-21 yılında 9. sınıflardan başlıyor. Kademeli geçiş olacak.

6. Bilgi Kuramı zorunlu ders haline geliyor.

7. Yaparak uygulayarak öğrenme ağırlık kazanıyor.

8. 12. sınıfta çok yenilikçi dersler geliyor.

9. Öğrencinin her alandan ders alabileceği dengeli bir ders çizelgesi geliyor.

10. Haziran ayında dersler yerine; proje sunumları, portfolyo hazırlıkları gibi yaşam becerileri etkinlikleri geliyor.

 

 

Yorumlar 17 Yorum Var
  • yıldırım 24.05.2019 15:58
    Karen
  • Hamza 20.05.2019 17:55
    Geçin kardeşim şu ders gelecek diye.Siz isterseniz derste atomu parçalattırın o sınavı kaldırmadığınız sürece ülkede eğitim denen bir şey olmayacak.Herkes şu sınava okaklı kimse sallamıyor dersleri.12. sınıfı bitirdim bu sene.1 kere ders işlemedik.Son ay gelen yok okula.İnsanların kabiliyetine zekasına akıl yaşına bakmadan sınavdan iyi alsa bile bir yerlere getiriyorsunuz.Tam bir fiyasko bu.Resmen köle yetiştirme okulu bunun adı.
  • yalcin 20.05.2019 17:38
    ders saatinin dusmesi ogrenciler icin yararli olacagini dusunuyorum .. yaz tatiline gelince belcikada yaz tatili temmuz da baslar eylul 1 de okullar acilir . kisin ve baharda 1 er hafta yilbasinda da 2 hafta tatil oluyor ayni turkiyede ki ilk donem karne tatili gibi ..
  • terspit 20.05.2019 16:05
    benim ilkokulu bitirecek oğlum ne olacak? özel okula gönderecek param yok. yurt dışında okutacak hiç halim yok buna çare !
  • c.cey 20.05.2019 14:52
    sistem çok güzel olacak, gençlerimiz lisede branşlaşmaya başlayacak görsel yeteniği olan kendi alanına matematik ilgisi fazla olan kendine göre mühendislik veya ilgili bölümlere bunun zamanla daha da aşağıya çekilmesi gerekir, zaten ilköretim seviseinde 5. sınıftan sonra çocukların neye ilgisi olduğu zeka seviye belirlenebilir ilgi düzeyleri gözlemlenebilir seviyede buradan başalanacak bir yönlendirme ilede kendi alanlarında çok iyi bir notaya ulaşabilir tabi tüm bunların yanında ikinci bir bölüm seçmesinide sağlayacak düzenleme yapılmalı
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek