Bingöl'de nesli tükenme tehlikesi altında olan Türk semenderi görüntülendi. Sancak Beldesi'nde bulunan Harun Çapak, Çevrimpınar Deresi kenarında daha önce görmediği bir canlıyla karşılaştı.

Bingöl’ün Sancak Beldesi’nde bulunan Harun Çapak, Çevrimpınar Deresi kenarında daha önce görmediği bir canlıyla karşılaştı. Çapak, internette yaptığı araştırmada gördüğü canlının nesli tükenme tehlikesinde olan Türk semenderi olduğunu öğrendi.

Ender görülen Türk semenderini görüntülediği için kendisini şanslı hissettiğini belirten Çapak, “Semenderi, dere kenarındaki nemli alanda gördüm. Ne olduğunu anlamadım, ilk kez gördüğüm için de cep telefonu ile görüntüledim. Daha sonra internetten yaptığım araştırmada canlının nesli tükenmekte olan sarı benekli semender olduğunu anladım. Görüntüledikten sonra semenderi doğal yaşam alanına bırakarak alanı terk ettim. İlk kez nesli tükenmekte olan bu hayvanı gördüğüm için de kendimi şanslı hissediyorum” dedi.

Yorumlar 9 Yorum Var
  • recep aydöner 27.05.2019 12:05
    Hatay'da bazı su sarnıçları içerisinde yüzlercesini daha önce gördüm. Her zaman da bulabilirim.
  • 9 köyden kovulan 24.05.2019 07:06
    mersin erdemli hacı alanı köyünde bu hayvanı gördüm. akan soğuk suyun altına girdi uzun süre ordan ayrılmadı ayrıca bizden de korkmadı
  • gazi 23.05.2019 09:24
    evet bu güzel hayvan Kahramanmaraş bölgesinde fazlasıyla var,ayrıca bende videoya aldım isteyen kanala veririm haberi.
  • katibb 23.05.2019 06:30
    yorumlara bakarsanız durum vahim.. insanlar gördüklerini söylüyorlar. bende bazen denk geliyorum işte falan bitki veya hayvan bitiyor gibisinden halbuki adım başı karşına çıkan bir şey olur. bence nesli tükenmekte olan şey bizde bilim insanları !! adam akıllı araştırma yapan var mı diye sor, sadece latin ismini bilir geri kalanını boş ver.. nerede yaşar, kaç tane var umurunda değil.
  • ahmet baran 23.05.2019 06:03
    Bu sene yağmurun iyi yağmasıyla değişik bitki böcek görebilirsiniz
Daha fazla yorum görüntüle