Gürcistan'da muhalefet ve binlerce kişi, Rus heyetin ziyareti nedeniyle Tiflis'te parlamentoyu kuşatarak içeri girmeye çalışırken, polisle arbede yaşandı.

Parlamento Başkanı Irakli Kobakhidze ve bazı yetkilileri istifaya çağıran ve sayısı 10 bini geçen protestocular, parlamentoyu kuşatarak içeri girmeye çalıştı. Yaşanan arbede sonucunda emniyet güçleri, biber gazı ve plastik mermi kullanarak protestocuların parlamentoya girişini engelledi.

Çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşların organize ettiği gösteride konuşan protestocular, Gürcistan hükümetini Rusya'ya karşı etkisiz politikasını sürdürmekle suçlayarak Parlemento Başkanı, İçişleri Bakanı ve asambleyi organize eden herkesi istifaya çağırdı. Parlamento önünde olaylar devam ediyor.

Yorumlar 11 Yorum Var
  • Kırgız Türkü 21.06.2019 11:45
    Millet haklı. 2006 senesinde bombalar yağdırmıştı Gürcüstana Rusya. Sovyet dağıldığında en yoksul kal yine Gürcistandı. Gürcistan halkı rusyadan çok çekti. Tabi her yerde olduğu gibi Rusyaya satılanlar orada da var. Millet haklı!
  • izmir-doğru söyler 21.06.2019 10:38
    iyi gürcistan hükümetinin 30-40 tane gaz bombası varmışda adamlar atabildi yoksa halk dağıtacak mecali yok bunların hiçmi istihbarat almamışlar 20 bin adam hükümet binasını basana kadar uyumuşlarmı polisi askeri yokmu bu ülkenin 10 bin kişiyle başedemeyen ülke 1 milyon ayaklansa ne yapacak
  • memduh 21.06.2019 10:30
    Değerli dostlar ABD ve onların zihniyetinde olanlar bütün dünya için tehlike kardeşi kardeşe kırdırmakta usta bunlar için birinci derece ülkeleri sömürmek yağmalamak ve yıkmak sonrada para ve silah satışı yapmak ülkeleri kan gölüne getirmek bunların işi işte ırak Suriye Pakistan Afganistan mısır Libya sudan Nijerya bu isimlere daha çok eklenecek ülke var bunların hiç bir zaman dostlukları yok menfaatleri neyi gerektirirse onu yapmaktan çekinmeyen yaratıklar ama unutmasınlar cehennem var ama bizimde çok çok dikkat etmemiz lazım bunların tuzağına düşmemek için kalın sağlıcakla
  • HAMZA 21.06.2019 09:42
    geçenlerde gürcistan azerbaycan ve Türkiye bir ortaklığa imza attılar. yine amerika devrede
  • Alperen 21.06.2019 09:13
    Ruslar da en az ABD liler kadar güvenilmezdir.Ülkeler arasında dostluk değil menfaatler vardır.
Daha fazla yorum görüntüle