ABD Başkanı Trump, “Obama adil davranmadı. Erdoğan’ın suçu yok” dedi.

İşte basın açıklamasındaki konu başlıkları...

"Savunmaları için S-400'lere ihtiyaçları vardı. Sonrasında Rusya'ya gittiler ve S-400 aldılar. Çünkü benden önceki selefim olan yönetim satın almalarına izin vermedi. Müttefikimiz olmasına rağmen, büyük ordusu olmasına rağmen. Türkiye’nin askerleri son derece güçlü ve İdlib’de birlikte çalışıyoruz. 

Çok iyi anlaşıyoruz Türkiye ile. Hiç adil değildi, Patriot almak istedi ama Obama hayır dedi. Sürekli hayır dediler. Ve savunması için ihtiyacı vardı. Sonra Rusya’ya gittiler S-400 aldılar. Çünkü Patriot almasına izin vermediler. Benden önceki yönetim bunu satın almasına izin vermedi. 

PARASINI ÖDEDİĞİ UÇAKLARI İSTİYORLAR

Bunun o kadar da iyi olmadığını düşünüyorum. Çok para verdiler, anlaşma yapıp aldılar. Bizim ülkemizden gittiler dediler ki "Bunu kullanmanızı istemiyoruz. Bize iyilik yapın, biz size patriotları satacağız.” Çok geç, sistem satın almıştı. Bu arada 116 tane de F-35 satın aldı. Ve daha da almak istiyorlar. Şimdi de parasını ödediği uçakların teslimatını istiyor.

Şimdi haber geçecekler, “Son dakika… Trump Türkiye’yi seviyor.” Hayır ben ülkemizi seviyorum ama bunu söylemek zorundayım. Erdoğan'a haksızlık edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, biliyorsunuz Rahip Brunson’ı geri verdi.

Erdoğan benim bakış açımdan da oldukça çetin biri. Ama ona adaletsiz davranıldığını düşünüyorum. Çünkü Patriot alamazsın dedik ve başka sistem alındıktan sonra fikrimizi değiştirdik. Karmaşık bir konu. Üzerinde çalışıyoruz”

Yorumlar 75 Yorum Var
  • osmanlı 23.07.2019 19:51
    fetöden bahset fetöden rahibi vermişiz ne diye verdik ne çabuk unuttunuz ne dedik ver papazı al papazı verdik papazı neden vermediniz papazı bidakine verkızı al papazı yapıcaz
  • Ali 30.06.2019 16:17
    S400 teknoloji transferi s500 su57 ortak üretimi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sondaj karrlığımız. Atmaca, bora ve bir çok proje, orta doğuda anlaşmalar abd nin ağız değiştirmesine sebep oldu. Bir planları var yine.
  • a.mehdi öztürk 30.06.2019 16:09
    adil olmak butün insanlar için geçerli.,!!!,,zira c.allah diyoorr ve onun yazdığı kuranı kerim diyor.(ilahi kitap-rehber).!!!,sn turmp içinde geçerli.!!!.
  • Helal 30.06.2019 05:01
    Bir solcu olarak yorum yapiyorum trump a bu aciklamayi yaptirmak bi liderlik ve lobi gerektirir ulkemizin boyle bir lideri oldugu icin sansliyiz baskanlik sisteminden once yaygara koparanlar ulke elden gidiyor diyen zihniyet bakin ulke hala yereinde duruyor ve daha gucleniyor ...
  • Mehmet 30.06.2019 03:42
    Hakli olduğumuzu biliyoruz sonuç yok sonuç bu anlatmış olduğun vakıa'lari zaten biliyoruz az konuş ama öz konus ama boş hiç konuşma.
Daha fazla yorum görüntüle