ABD Başkanı Donald Trump Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile Silahsızlandırılmış Bölge'de buluştu. Kuzey Kore sınırına geçen Trump, bunu yapan ilk ABD Başkanı oldu.

Güney Kore lideri Moon Jae-in ile ortak basın toplantısından 'son dakika haberi' olarak duyurulduğu üzere Trump ve Kim sınırda Askerden Arındırılmış Bölge'de (DMZ) yer alan Panmunjom köyünde 'çok kısa bir görüşme' için bir araya geldi.

TRUMP: YAPTIRIMLAR KALIYOR

Ziyaret sonrasında açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Donald Trump, "Kim, ben o tweeti attıktan sonra görüşmeye gelmeseydi basın beni kötü duruma sokacaktı, bu sebeple onu takdir ediyorum" dedi.

"Görüşmeler çok olumlu ve güçlüydü, neler olabileceğini göreceğiz. Müzakere heyetlerimiz 2-3 hafta içinde bir araya gelecekler" diyen Trump, yaptırımlar ile ilgili de açıklamalarda buldu. ABD Başkanı, "Kuzey Kore'ye yaptırımlar kalıyor. Kaldırmayı dört gözle bekliyorum. Bu ülkeye yaptırım uygulamayı sevmiyorum ama yaptırımlar kalıyor" dedi.

KİM JONG-UN: ÇOK ŞAŞIRDIM

Söz konusu ziyaret ile ilgili açıklamalarda bulunan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, "Trump'ın bu teklifine çok şaşırdım, önceden ayarlanmış bir şey değildi" dedi ve bunun ikili ilişkilerde yeni bir başlangıç hükmünde olduğuna işaret etti.

İLK DEFA ÜÇÜ YAN YANA

İki Kore'yi ayıran sınırda buluşan ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un'a Güney Kore lideri Moon Jae-in eşlik etti. Bu ziyaret ile birlikte Kuzey Kore, Güney Kore ve ABD liderleri de ilk kez yan yana görüntülenmiş oldu.

Yorumlar 5 Yorum Var
  • cabir 30.06.2019 15:23
    Topaç çok komik ya, insanın bebek gibi sevesi geliyor.
  • Fırat 30.06.2019 14:27
    Kendi seçimleri için şov, satacağı silahı sattılar bölgeye.
  • USTA 30.06.2019 13:19
    Amerika adımını nereye attıysa orada bela vardır musibet vardır. İnşallah müslüman ülkelere adımını atmaz
  • Musluman 30.06.2019 12:37
    Arkadaş haçlılar nasıl bir birini tutuyorsa müslümanlarda tutmalı.
  • Şahin 30.06.2019 11:14
    Korler ve sağırlar birbirini ağırlar domuzlar nede birbirine benziyorlar