Pençe harekatıyla Irak’ın kuzeyindeki terör kamplarını imha eden TSK dün tam 180 km derinlikteki Karacak’a şok operasyon düzenledi. 20 jet, SİHA’lar ve tanker uçağın katıldığı dev operasyon Türk diplomatı şehit eden PKK’lı terörist Mazlum Dağ’ın geldiği Mahmur’u da kapsıyor.

ÜS BÖLGELERİ VURULDU

Bir yandan komandolar Pençe Harekatı ile Hakurk'taki terör yuvalarına girmeyi sürdürürken diğer yandan da Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait savaş uçakları, sınır ötesinde terör örgütü tarafından üs olarak kullanılan bölgeleri vuruyor. Bu kapsamda Türk jetleri, önceki gece Irak'ın kuzeyinde bulunan ve teröristlerce üs olarak kullanılan Karacak bölgesine geniş çaplı hava harekatı gerçekleştirdi. 

20 UÇAKLA TEPELERİNE İNDİK

Karacak bölgesinde terör hedefleri büyük hassasiyetle belirlendi. Hedefler tespit edilirken sivil halkın can ve mal güvenliği ile çevrenin korunması konusunda hassasiyet gösterildi. Muharip filo komutanlıklarından kalkan 20'ye yakın uçağın katıldığı harekatta İHA'lar, SİHA'lar, HİK uçağı ile tanker uçaklar görev aldı. Teröristlere ait silah mevzisi, barınak, sığınak ve mağaralardan oluşan çok sayıda hedefin lazer güdümlü mühimmatla imha edildiği harekatta yerli ve milli mühimmat kullanıldı.  

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Arif Öztürk 21.07.2019 20:46
    Kahrolsunlar