Kıbrıs Barış Harekatı'nın 45. yıl dönümü olan 20 Temmuz'da, Rum kanalı Sigma skandal bir habere imza attı. Türkiye'nin bölgede düzenlediği harekatı aradan geçen 45 yıla rağmen hazmedemeyen Sigma, KKTC'ye geçen Rum vatandaşlar ile röportaj yaparak onlara "Bugün oraya gitmeye utanmıyor musunuz?" sorusunu yöneltti.

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 45. yıl dönümü olan 20 Temmuz'da bazı gruplar, harekatın üzerinden geçen onca yıla rağmen etkilerini hala atlatamadıklarını gösterdi.

Rum kanalı olan Sigma, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 45. yılında skandal bir habere imza attı. Sigma, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY)'den KKTC'ye geçen Rum vatandaşlarla röportaj yaptı. Vatandaşlara "Bugün oraya gitmeye utanmıyor musunuz?" sorusunu yönelten Sigma muhabiri, ders niteliğinde cevaplarla karşılaştı.

HALK GEREKEN CEVABI VERDİ

KKTC'ye giden Rumları "hain" ilan eden Sigma muhabirine Rum vatandaşlar gereken cevabı verdi.

Soruya cevap veren bir vatandaş, "20 Temmuz ise ne yapayım? Aradan 45 sene geçmiş. Politikacılar bana fikrimi sormuş mu?" dedi.

Rum bir kadın ise bugünün 20 Temmuz olduğunu unuttuğunu belirterek, “Bunun bir önemi yok, biz alıştık. Gezmeye gidiyoruz” diyerek cevap verdi.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Ömer Taşralı 21.07.2019 15:27
    ne dediklerini anlasaydık iyiydi
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek