Adıyaman'da iki aylık bebeklerini sevdikten sonra camiye bırakan anne ve baba kameralara yakalandı. Cami imamı, gece saatlerinde bir çiftin camiye gelerek 2 aylık bebeklerini bıraktıklarını ve bebeği sabah fark ederek polise teslim ettiklerini söyledi. 

ÖLÜMCÜL HASTA OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Adıyaman’da anne ve babası tarafından cami avlusuna bırakılan 2 aylık bebeğin ölümcül hasta olduğu ortaya çıktı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, bebek yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. 

Adıyaman'da önceki gece cami avlusuna bırakılan ve sabah namazına gelen cami görevlisi ve cemaat tarafından fark edilen 2 aylık bebeğin anne babasına ulaşan polis, olayın ardındaki dramı da ortaya çıkardı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, isimleri açıklanmayan anne ile babanın ertesi gün polis merkezine giderek ifade verdikleri öğrenildi. Anne babanın ifadelerinde, ekonomik imkansızlıklar nedeniyle hasta bebeklerine bakamadıklarını ve bu nedenle cami avlusuna bıraktıklarını söylediği öğrenildi. 

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan muayenede, talihsiz bebeğin ölümcül hasta olduğu belirlendi. Akut böbrek yetmezliği ve septik şok hastalığı olduğu tespit edilen bebek, yoğun bakım ünitesine alındı. 

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fatih Doğan, bebeğin sağlık durumu ile ilgili bilgi vererek, "112 Ambulans ekipleri cami avlusunda buldukları bebeği hastanemize getirdiler. Çocuğun aşırı derece siyonetik ve hipotermisi olduğu için acil serviste değerlendirildi, hayati tehlikesi görülerek yoğun bakıma yatırıldı. Şu anda septik şok ve akut böbrek yetmezliği nedeniyle yoğun bakımda takip ediliyor. Hekim arkadaşlarımız ellerinden geleni yapıyor. Çocuğun iyi olması için, iyileşmesi için yoğun bakımda bütün imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. Ama an itibariyle genel durumu çok iyi değil ve şu an hayati tehlikesi devam ediyor. Daha öncesinde bizde kaydı olmadığı için onu göremiyoruz ama takibi yapılıyor. Gece vakti bırakıldığı için havanın soğukluğuna bağlı hipotermi gelişmiş olabilir, siyonozu da yani oksijen açlığı da bundan olabilir. Şu an takip ediliyor. Şu an akut böbrek yetmezliği durumu da var. Çocuklarda çok hızlı bir şekilde akut böbrek yetmezliğine gidilebiliyor. Elimizden geleni yapacağız çocuğumuzu inşallah iyileştirmeye çalışacağız” diye konuştu. 

Bebeğin tedavisinin ardından aileye geri verilip verilmeyeceği henüz bilinmiyor. 

 

Yorumlar 5 Yorum Var
  • Sezgin Tabak 23.07.2019 11:05
    Neden Bir Hastane önüne bırakmazlar birtürlü anlayamıyorum...
  • minber 23.07.2019 10:38
    bir baba olarak söylüyorum buna vicdanı elverenler insan olamaz benim evladım çocuğum hastaysada ALLAH gecinden versin ölüceksede benim yanımda olsun neolucaksa insanın içi sızlar nasıl eve gittinizde içiniz rahat etti. söyleyecek söz bulamıyorum. ALLAH hiçbir çocuğa böyle ana baba nasip etmesin.
  • mmisafir 23.07.2019 10:22
    ne kadar acı bir olay anne ve babanın caresizlikten bebeğini bırakması.allah kimseyi caresiz koymasın.
  • Komando 23.07.2019 10:20
    Rabbim yardimcisi olsun insanliğin.. fakirlik her gecen gun daha da artiyor.. rabbim kimseye yaşatmasın keşke camii avlusuna birakacagina üstune not yazip hastahaneye biraksaydin be kardeşim.. derdi veren mevlam dermanini da verir
  • usel 23.07.2019 09:59
    yok bebeği severek bırakmış.bebeğini sevse bırakmaz hadi imkansızlık var bari en kısa vakitte birinin görebileceği zaman koyar gece koymakta ne sabaha kadar görülmeyeceği ve donma ihtimali olduğu belli.