Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Polatlı Tarım İşletme Müdürlüğünde TİGEM 69. Geleneksel Hasat Bayramı'na katıldı. Başkan Erdoğan burada 45 dakika şarjla 7 saat aralıksız çalışan yerli üretim elektirkli traktörün deneme sürüşünü yaptı.

Bakan Pakdemirli ile bindiği Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan ve yerli olarak geliştirilen elektrikli traktörü  kullanan Erdoğan, traktörün arkasındaki pullukla tarla sürdü.

Erdoğan, “Türkiye’nin ilk yerli üretim elektrikli traktörün tanıtımını ve deneme sürüşünü yaptım. 45 dakika şarj süresi ile 7 saat aralıksız çalışabilen bu traktörümüz inşallah seri üretime hazır. Ses yok, gürültü yok. Yüzde 95 yakıt tasarrufu sağlayan elektrikli traktörün çiftçilerimizin maliyetlerini düşüreceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

69. Hasat Bayramı kapsamında, Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde yürütülen, ülkemiz için büyük önem taşıyan Türkiye'de ilklere imza atılan milli ve yerli projelerin tanıtımı da gerçekleştirildi.

İŞTE YERLİ TRAKTÖRÜN ÖZELLİKLERİ

4 tondan fazla bir su tankını çekebiliyor.

Tamamen elektrikle çalışıyor.

Günlük 7 liralık şarjla toplam 7 saat çalışabilecek.

Prototipi seri üretime hazır.

Traktörde debriyaj yok.

Ticari anlamda dünyanın ilk elektrikli traktörü
 

Yorumlar 79 Yorum Var
  • Selahattin Gündüz 01.08.2019 08:24
    Türk milleti çalışkandır
  • vay dünya 29.07.2019 14:51
    Parçaların yüzde 70’inin Belarus, yüzde 30’u da Azerbaycan’dan getirilecek ve Türkiye'de montajı yapılacak, Traktör Belarus patentli AMA yerli ve milli
  • sait 21 29.07.2019 01:14
    hayrli oğur olsun bu guzelim vatanima allah zeval vermesin sayin baskanima
  • İzmirli 28.07.2019 23:59
    İsrail barbarları nasıl daha çok insan öldürürüm diye füze denemesi yapıyor bugün.Benim c.başkanım daha çok insan yaşasın diye tarımsal makinalara destek sağlıyor.İnsanlık için herşey bukadar net
  • Almanya 28.07.2019 22:53
    Bence aslinda gelistirilmeli.. Yani misal her köyde iki Traktör kiralansa bu iki traktör icin bir tanede aku dolsa traktör akuyu degistirmek icin üzerine gecip akuyu kendisi indirip taksa münkün.. Ozaman 3 akuyla iki traktör 24 calissin.. :-) nasil fikir ama?
Daha fazla yorum görüntüle