Rus nükleer denizaltıları, Kuzey Kutbu’ndaki Barents Denizi'ne başarılı geçen balistik füze denemesi düzenledi.

Rusya Savunma Bakanlığı, Rus nükleer denizaltıları Yuri Dolgoruki ve Tula’nın Barents Denizi'nin sularında Sineva ve Bulava isimli kıtalararası balistik füzeleri başarıyla test ettiğini açıkladı. 

Füzelerin Barents Denizi sularından, Arktik kutup bölgesine doğru fırlatıldığı belirtildi. Test edilen füzelerin, Arkhangelsk ve Kamçatka'daki hedeflerini başarıyla vurduğu açıklandı. Bakanlık, fırlatılmaların başarılı olduğunu, füzelerin ve denizaltı füze sistemlerinin teknik özelliklerinin doğrulandığını vurguladı. 

Ateşlenen R-30 Bulava füzeleri, Project 955 denizaltıları için özel olarak geliştirilmiş katı yakıtlı yeni nesil bir balistik füze türü olarak biliniyor. Bulava füzeleri, her biri 150 kilometrelik 10 savaş başlığı taşırken 8 bin kilometre menzile sahip. Bu füzeler, 2045 yıllına kadar Rusya'nın stratejik nükleer kuvvetlerinin temelini oluşturacak. 

Yorumlar 14 Yorum Var
  • Dünyalı 25.08.2019 12:17
    Çok endişeliyiz, kuzey kore iran çin rusya fırlatınca terörist oluyor itsrail abd fransa fırlatınca deneme oluyor yok böyle bir çifte standart. Nükleer tamamen yasaklanmadığı sürece bunun sonu yok. Biyolojik silahlar nasıl suçsa bu da suç
  • Onemli 24.08.2019 23:26
    Amerika ile rusya kardilili fuze denemisi yaparkwn birden ikisi birlik olup fuze man ulkelere fuze yadirmasinlar
  • Hakikat 24.08.2019 21:55
    Daha düne kadar demirin dünyada oluştuğunu sananlar, çeliğe şekil vermeyi bilmeyenler bugün başımıza ilim ehli kesildiler! İslam alemi Mimar Sinan, İbn-i Sina, El-Cezeri, El-Harezmi... gibi bir sürü alim yetiştirmiştir. Okullarda evlatlarımıza gavur bilim adamlarını anlatacağımıza onlardan bin kat daha ilim sahibi Müslüman alimleri anlatalım.
  • Ammar 24.08.2019 19:40
    Türkler ne zaman çekilse toprak kaybetti sakın daima saldırı silahları üretmeliyiz daima ileri
  • Çepni Türkmen 24.08.2019 18:15
    Adamlar neler yapıyor görün ve çocuklarınızı bilime yönlendirin. İlim ve bilim bir arada olsun.
Daha fazla yorum görüntüle