Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye’nin ilk seyir füzesi SOM’un beton sığınaklara karşı kullanılacak ardışık delici harp başlıklı versiyonu SOM-B2 füzesinin ilk atış testinin başarıyla gerçekleştirildiğini duyurdu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, SOM-B2 füzesinin ilk atış testinde hedefi başarıyla vurmasına ilişkin sosyal medya hesapları üzerinden paylaşım yaptı.

“Gurur günümüz”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
“Gurur günümüz! Savunma Sanayii Başkanlığı öncülüğünde TÜBİTAK SAGE tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri için geliştirilen Türkiye’nin ilk seyir füzesi SOM’un beton sığınaklara karşı kullanılacak ardışık delici harp başlıklı versiyonu SOM-B2 füzesinin ilk atış testi başarıyla gerçekleştirildi.”

“SOM-B2 füzesi atış testinde hedefi başarıyla vurdu”

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “SOM-B2 füzesi atış testinde hedefi başarıyla vurdu. Ardışık delici harp başlıklı SOM-B2 füzesinin geliştirme, yer ve uçuş testleri tamamlandı” dedi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, SOM-B2 füzesinin atış testine ilişkin görüntüyü de paylaştı.

Yorumlar 44 Yorum Var
  • Mutems 08.09.2019 19:51
    milli üretim ile yolunuz daim açık olsun. güvenlik güçlerimizin en büyük yardımcısı milli üretim . adamlar milli üretime bile desket vermezler , Mustafa Kemal'in askerleriyiz diye haykirirlar. ata huzurunda olsanız bay Kemal bey , size diyecek tek sözü olurdu atamin . yikilin karşımdan.
  • Salih 07.09.2019 01:18
    Gezi kalkışması öncesinde 1 dolar, 1.79 Türk Lirası idi Faiz oranları Mayıs 2013’te %4,52 ile tarihi düşük seviyeye inmişti. Gezi kalkışmasının ardından faiz oranları tırmanarak %11’e çıkmış, gezinin ülkeye maliyeti 157 milyar dolar olmuştu. Kamu araçlarının kundaklandığı, dükkanların yagmalandığı, İstanbul'un en merkezi noktasının 40 gün boyunca işgal edildiği gezi kalkışmasının sözcüsü ve organizatörlerinden olan Tayfun Kahraman İBB'ye daire başkanı olarak atandı. Her şey güzel oluyor.
  • helal 07.09.2019 00:50
    kaftancıyan lar iyi görsün bunları.
  • vatansever 06.09.2019 20:15
    ey pydpkk mezarlarınızı kazmaya devam edin sizi gömme zahmetinden mehmedimi kurtarın
  • deli 06.09.2019 18:42
    üsküdara giderken müziği de iyi yakışmış :)))
Daha fazla yorum görüntüle