Suudi Arabistan’ın petrol devi Aramco’ya ait 2 tesisin Husiler tarafındın vurulması ve petrol üretiminin %50 azalması ABD’yle İran’ı yeniden karşı karşıya getirdi. Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham’ın misilleme olarak İran’ın petrol rafinerilerinin vurulmasını önerdi. Devrim Muhafızları ise “Topyekun bir savaşa hazırız” dedi.

Suudi Arabistan’ın milli petrol şirketi “Saudi Aramco”ya ait iki kritik petrol tesisinin Yemen’deki muhalif Husi güçleri tarafından İHA saldırısı ile vurulması ve petrol üretiminin yüzde 50 oranında azalmasının ardından bölgede gerilim bir kez daha tırmandı. ABD yönetimi saldırıdan direkt İran’ı sorumlu tutan açıklamalarda bulunurken, İran da Yemen’deki mevcut durumdan ABD ve müttefiklerini sorumlu tuttu. ABD Başkanı Donald Trump’a da yakın Cumhuriyetçi Senatörlerden Lindey Graham’ın İran’ın petrol rafirenlerinin vurulması önerisine ise Tahran’dan cevap gecikmedi. İran Devrim Muhafızları Ordusu Hava Uzay Kuvvetleri Komutanı Emir Ali Hacızade, “Topyekun bir savaşa hazırız” mesajını verdi.

Trump yönetimi ARAMCO tesislerini hedef alan İHA saldırısının uydu görüntüleri yayınladı. Görüntülerde petrol tanklarının aldığı isabetler net olarak görülüyor

Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek