Türkiye Cumhuriyeti Savunma Sanayi Başkanlığı Siber Güvenlik ve Bilişim Sistemleri Grup Başkanı Mustafa Özçelik, ikinci kez düzenlenen Teknofest etkinliğinde Haber 7'ye çok özel açıklamalarda bulundu.

Özçelik'in açıklamalarından satır başları;

Milli gemimiz, milli tankımız, uydu projelerimiz, atak helikopterimiz ve benzeri platformlarımızla ön plandayız. Bu yıl Teknofest'te biraz daha ileri teknolojiyle alakalı hususlarda gençlerimizi çekmek istedik. Burada sanal gerçeklik ve siber güvenlikle ilgili standımız var. Yeni teknolojilere çok önem veriyoruz. Siber güvenlikler ilgili Savunma Sanayi Başkanlığımızla bir insiyatif başlattık ve Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesini kurduk. Amacımız, Türkiye'de siber güvenlikle ilgili bir ekosistem geliştirmek ve Türkiye'yi siber güvenlik alanında dünyada bir marka haline dönüştürmek. Bununla ilgili birçok faaliyet geliştiriyoruz, girişimcilik yarışmaları düzenliyoruz, Türkiye'de firmaların ürünlerini sertifikalaştırıyoruz, ürünleri kamu ile buluşturuyoruz. Amacımız ve vizyonumuzdaki öncelik Türkiye'deki yerlilik oranını arttırmak daha sonra ise yurt dışı pazarlara hakim olmak istiyoruz. 

GENÇLERİMİZE GÜVENİYORUZ

Siber güvenlikte taşıcıyımız gençlerimiz, heyecanımızı daha da katlandıran şey diğer platformlarda daha fazla yatırım ihtiyacı varken siber güvenlik alanında ise sermayemiz insan oluyor. Biz gençlerimize güveniyoruz, gençlerimizin bu heyecanını arttırabilmek için buradayız. 

Siber güvenlikte Türkiye'de farkındalığı arttırmak önemli bir konu, siber güvenlik denilince aklımıza gelen husus; Bilişim sistemleri güvenliği olmakta fakat daha da kritik olan ülkeler arası siber savaşın ana aktörlerinden biri olan kritik altyapıların korunmasıdır. Ciddi saldırılar olabiliyor, Amerika'nın seçim sistemlerinden tutun, İran'daki nükleer santrallerine saldırı gibi birçok örneklerini görebiliyoruz. Biz burada aslında kritik altyapıyı modelledik, buraya gelen öğrencilerimize çeşitli senaryolarda gösterimler yapıyoruz.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Üretelim 19.09.2019 17:48
    Allah razı olsun TEKNOFEST’i kuranlarımızdan üretenlerimizden sanayi ve savunma sanayimizdeki üreticilerimiz buradaki sunumlardan savunma sanayimiz ve diğer alanlarda üretimler yaparlar İnşallah.
  • yani 19.09.2019 14:27
    durmak yok yola devam....
  • Hakikat 19.09.2019 14:05
    Gençliğimizi uyuşturucu alkol vb kötü alışkanlıklardan koruduğumuz müddetçe hiç bir beyin bizim gençliğimizin önüne geçemez