Mısır'da polisin Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’nin istifası talebiyle gösteri düzenleyen kalabalığa göz yaşartıcı gaz ve gerçek mermi ile müdahale ettiği belirtildi.

Mısır halkı yolsuzlukla suçladığı Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’yi protesto etmek için ikinci gün de sokağa inerek gösterilerde bulundu. Yüzlerce kişi, Mısır'ın Süveyş kentindeki el-Arbain Meydanı'nda toplandı.

Göstericiler rejim aleyhine sloganlar atarak Sisi’nin istifasını talep etti.

Yerel kaynaklardan yapılan açıklamada, göstericilere müdahale eden polisin göz yaşartıcı gaz ve gerçek mermi kullandığı belirtildi.

Mısır'ın büyük kentlerinde dün gerçekleşen Sisi karşıtı gösterilerin ardından, başkent Kahire'nin önemli cadde ve meydanlarına yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Dün binlerce kişi Mısır'ın çeşitli bölgelerinde Sisi karşıtı protesto gösterileri düzenlemişti. Mısır'daki gösteriler Sisi'yi yolsuzlukla suçlayan İspanya'da yaşayan Mısırlı iş adamı Muhammed Ali'nın çağrısıyla başlamıştı. 15 Eylül'de sosyal medya üzerinden "yeter Sisi" hashtagi altında toplanan Mısırlılar, ''meydanlara tekrar döneceğiz'' mesajı vermişti. 

Yorumlar 38 Yorum Var
  • yorumcu 23.09.2019 02:29
    Aynısı Fransa da olsa susarlar emin olun
  • 23.09.2019 00:54
    Sisi, senin akibetin belli halkına ihanet eden bedelini öder
  • Hıdır BUDUR 22.09.2019 22:46
    Ülkenin seçilmiş lideri Mursi ABD tarafından uzaklaştırılıp yerine " MİLLİ SAVUNMA BAKANI" getirilen Mısır..Akdenizdeki doğalgaz yataklarının emperyalizme peşkeş çekilmesi için mutlaka Mısırda yönetimsel değişiklik gerekiyordu... Türkiye de de aynı şeyi 15 Temmuzda denediler ..ŞİMDİLİK ? olmadı ama yine deneyecekler. İsrai- Yunanistan -Mısır üçgeninde Türkiye ve Kıbrısın dışlanarak enerji kaynaklarına sahip olma çabaları ecnebilerin...
  • hasan 22.09.2019 22:06
    bu darbeyi yapanların hepsi amerikanın adamı
  • memleketsever 22.09.2019 21:15
    seçimle millet rızasıyla gelen insanlara diktatör dediler bu sisi gibi alçaklara sessiz kaldı kefereler ve onların menfaat ve çıkarcı köpekleri.
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek