Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Doğu Fırat'ta hava harekatı ve topçu atışlarıyla başlattığı Barış Pınarı Harekatı kapsamında kara birlikleri de dün gece Suriye'ye giriş yaptı. Komandoların sınır duvarının kaldırılmasıyla Suriye'ye geçtiği anların görüntülerine İhlas Haber Ajansı ulaştı.

Suriye'nin kuzeyinde Fırat'ın Doğusu'nda terör koridorunu ortadan kaldırmak ve bölgeye barış getirmek amacıyla başlatılan harekatta 181 hedef yerle bir edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla dün saat 16.00'da başlatılan hava harekatı ve topçu atışlarıyla belirlenen hedefler imha edildi. Telabyad ve Resulayn'daki hedeflerin imha edilmesinin ardından gece 22.00 sıralarında Türk askeri 3 ayrı noktadan Doğu Fırat'a giriş yaptı.

Şanlıurfa'da konuşlu komandolar, bölgeye sevk edilen askeri çekicinin sınır duvarlarını kaldırmasıyla kara operasyonuna start verdiler.
Bölgeye ilk giren komandoların Tunceli ve Kayseri'den gelen özel birlikler olduğu öğrenildi.

Yorumlar 18 Yorum Var
  • Cüneyt Topal 11.10.2019 05:00
    Hedef kızıl elma. Allah yar hızır yoldaşlarınız melekler ordunuz olsun eyy sebgili askerlerimiz. sizleri çok ama çok seviyorum. Allah nice zaferler ihsan eylesin sizlere. Amin
  • Ahmed musafir 10.10.2019 19:21
    ALLAH AZZAVACALLA sizleri şerli insanlardan hayvanlardan korusun əmin yolunuz vok şerefli yoldur sakın üzülmeyin ordakı acılara agrılara .sabırla səbatla irlei güzel Türk asgeri
  • ertuğrul baloğlu 10.10.2019 16:27
    Ey şanlı ordu,ey şanlı asker Haydi gazanfer, umman-ı safter Bir elde kalkan, bir elde hançer Serhadde doğru ey şanlı asker. Deryada olsa herşey muzaffer Dillerde tekbir, Allahü ekber Allahü ekber, Allahü ekber Ordumuz olsun daim muzaffer. milletimiz coştu bile, ordumuza durmak yok, hedef kızılelmaya.
  • Fatih 10.10.2019 16:11
    maaşallah
  • abc 10.10.2019 15:10
    Ezok ne diyorsun kardeş adamlar bizden görüp vinçle mi gelecekler sınıra
Daha fazla yorum görüntüle