Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki Yunus Emre Enstitüsü, tarihte "yay çeken kavimlerden" biri olarak nitelendirilen Macarlara okçuluk eğitimi veriyor.

Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü, Okçular Vakfı iş birliğiyle hayata geçirdiği Kemankeş Projesi kapsamında Avrupa Hunlarını ataları olarak gören ve o devirde Hunların temel silah olarak oku kullanılması nedeniyle okçuluğu ata sporu olarak kabul eden Macarlara yönelik okçuluk kursu açtı.

İstanbul'da Okçular Vakfında Türk okçuluğu eğitim alan 2 Macar sporcunun eğitmenlik yaptığı kursa, her yaş grubundan Macarlar ile orada yaşayan Türkler ilgi gösteriyor.

Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Yakup Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin uluslararası alanda bilinirliğini, güvenilirliğini, itibarını artırmak, dünyanın her yerinde Türkiye ile bağ kuran ve dost insan sayısını artırmak amacıyla çalıştıklarını söyledi.

Macaristan'da Türk kültürü ve sanatı alanlarında eğitim almak isteyenlere yaklaşık 6 yıldır hizmet ettiklerini belirten Gül, temel seviyeden ileri seviyeye Türkçe ve ebru kursları verdiklerini, enstitü bünyesinde başında Macar bir sanatçının bulunduğu neyzen grubunun olduğunu ifade etti.

Ülke genelinde 10 ayrı şehirde aktif olarak etkinlikler düzenlediklerini aktaran Gül, "Bu minvalde o şehirde bulunan üniversitelerle, belediyelerle ortak faaliyetler yürütüyoruz. Eger kentindeki Eszterhazy Üniversitesiyle yürütülen protokol çerçevesinde bu yıl Türkçe derslerimizi kredili bir şekilde müfredatlarına aldılar. Bu, Macaristan'da bizim için önemli bir gelişme." diye konuştu.

Yorumlar 0 Yorum Var