Rusya’da güvenlik önlemleri alınmadan elektrik trafosunda çalışan işçi bir anda yaşanan patlamayla alevlerin arasında kaldı.

Rusya’da bir sokak trafosunda meydana gelen arıza nedeniyle bir işçi arızanın giderilmesi için trafonun bulunduğu noktaya gitti. İşçi, kaskını ve eldivenlerini takarak çalışmaya başlasa da oldukça eski olan trafoyu hiçbir önlem almadan tamir etmeye çalıştı. Çalışmayı görenler işçiye elektriği kesilip çalışmasını tavsiye etti. İşçi ise uyarılara aldırış etmeyerek trafoda çalışmaya devam etti. Sigorta kapaklarının dahi arızalı olduğu trafoda çalışan işçi çalıştığı anda büyük bir patlama meydana geldi.

Yaşanan patlamayla işçiler alevlerin arasında kalırken trafonun bulunduğu noktada bulunanlar ise büyük bir korkuyla olay yerinden kaçtı. Elektrik işçisinin yaşanan patlamada ağır yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.

Yorumlar 5 Yorum Var
  • ümit 16.11.2019 01:13
    sen yıpranmadan bahsediyorsun biz birçok birimde hala tek başına nöbet tutup arızaya bakıyoruz.Birşey olsa ölsek ancak başka bir arıza için aranıldığında olmadığımız anlaşılır.
  • csgb 15.11.2019 15:55
    Ana şalter kapatılmadan ve mühürlenmeden yapılan tamiratlar olmamalıdır.
  • Murat 15.11.2019 15:32
    Yahu kim çekiyor bu videoları güvenlik kamerası değil bu çünkü. Adam orada çalışırken biride videoya mı çekiyor nasıl bir fantezidir bu
  • TESLA 15.11.2019 15:00
    Büyük bir ihtimalle bıçaklı sigortaların beslediği sistemde güçlü motor(lar) var ve kumanda gerilimi ayrı yerden beslendiği için sistem start'ta kalmış. İşletme elemanı ile elektrikçi arasında iletişim hatası...
  • oracle 14.11.2019 16:53
    Ve biz hala normal şartlarda çalışan eleman olarak görülüyoruz. mesleklerin çalıştığı yere göre değerlendirilmesi çok büyük hata. mesela madenlerde ve gemi tersanelerinde çalışan elektrikçilerin yıpranma payı çok yüksek ama bir avm de çalışan elektrikçi turizm sektöründe çalışıyor diye en düşük yıpranmaya tabi.