Hattat Hüseyin Kutlu'nun öğrencileri tarafından yazılan levhalardan oluşan "Kırk Hadis" sergisi açıldı. Biz de Haber7 olarak serginin açılışına katıldık. Hüseyin Kutlu Haber7 mikrofonlarına özel, sergi ve hadisler ile alakalı bilgiler verdi.

Yıldız Holding Çamlıca Seminer ve Sergi Salonu'ndaki açılışa, iş, sanat ve medya dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

Hüseyin Kutlu tarafından Diyanet İşleri Başkanlığının öncülüğünde klasik üslupla hazırlanan sergide 18 hattat ve 21 müzehhibin üretimleri yer alıyor.
Mevlid-i Nebi Haftası vesilesiyle açılan sergi, Hz. Muhammed'in tüm dünyaya iyilik yayan, doğru davranışları teşvik edici hadisi şeriflerinden ilhamla hazırlanan eserlerden oluşuyor.

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, açılışta yaptığı konuşmada, hat ve tezhibin, İslami sanatların en önde gelen parçalarından olduğunu söyledi. Toplumda güzel örneklerin çoğaltılmasına ihtiyaç olduğunu aktaran Ülker, "Sergide yer alan eserlerde en önemli toplumsal ihtiyaçlara cevap olacak kıymetli hadisler yer almakta. Peygamberimizin sözleri ve onun hayata bakışını, toplum için tavsiyelerini bulacaksınız." dedi.

Etkinlikte ayırca, Arapçanın yanı sıra Türkçe, Japonca, Çince, Rusça, İspanyolca, Fransızca, İngilizce, Farsça ve Almanca tercümelerle sergiye paralel olarak hazırlanan "Kırk Hadis" kitabının tanıtımı da yapıldı.
"40 Hadis" sergisi, Yıldız Holding Seminer ve Sergi Salonundan telefonla randevu alınarak 5 Şubat'a kadar gezilebilecek.

Yorumlar 4 Yorum Var
  • öğretmen 13.11.2019 17:14
    MaşaAllah çok güzel bir uygulama. Bu uygulamalar yaygınlaştırılmalıdır. Televizyonlarda ahlakı ve türk aile yapısını bozan bir sürü yayın var.Bunlar derhal kapatılmalı ve dini içeriği,ahlakı, saygıyı,Allahın kanunlarını,islam ahlakını anlatan yayınlar yapılmalıdır. Günümüzde yaşanan aile dramları ve sosyal patlamalar ancak bu şekilde çözümlenebilir.
  • yiğido 13.11.2019 16:55
    Çok duygulandık emeği geçen her kese teşekkürler. Gönül ister ki bizde ziyaret edelim.
  • ömer 13.11.2019 16:03
    masallah
  • Mehmet 13.11.2019 15:50
    Türkiye turu yapsınlar. hep İstanbul.