Kayseri’de bir Rehabilitasyon Ve Aile Danışma Merkezi’nde çekildiği iddia edilen görüntüde, oyuna alınmadığı için küsen zihinsel engelli bir öğrenci, öğretmeni tarafından tekmelendikten sonra karga tulumba pencereden içeri alındı. O anlar bir vatandaş tarafından cep telefonu ile görüntülendi.

Melikgazi ilçesinde bulunan bir Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’nde çekildiği iddia edilen görüntüde, zihinsel engelli bir öğrenci voleybol oynatılmadığı için küserek oturduğu yerden kalkmadı. Öğretmenler ve görevliler, öğrenciyi ikna etmeye çalıştı ancak oyuna alınmadığı için küsen öğrenci bir türlü yerinden kalkmadı. Bir görevlinin cebinden çıkardığı sigara paketini göstererek, "Bir sorunun varsa şunu iç" demesi ise öğretmenler ve görevlilerin kahkaha atmasına neden oldu.

Bir öğretmenin ’Kalkıyor musun içeri?’ diye sormasının ardından bir başka öğretmen ise yerdeki öğrenciye tekme vurarak, ’Kalkıyor musun kalkmıyor musun?’ diye çıkıştı. Öğrenci ağlayarak, ’Beni oynatmıyorsunuz’ deyince, tekme atan öğretmen, ’Oynatmıyorum, hoca benim oynatmıyorum’ diyerek öğrenciye kafa attı.

Görevliler ve öğretmenler, kalkmayan öğrenciyi kollarından ve bacaklarından tutarak karga tulumba kaldırarak pencereden içeri aldı ve perdeyi kapattı.
Cep telefonu ile olayı görüntüleyen vatandaş ise, "Dövüyorlar çocuğu, halen içeriden ses geliyor" diyerek videoyu sonlandırdı.

Görüntünün ortaya çıkmasının ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri, konuyla ilgili olarak soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Yorumlar 91 Yorum Var
  • Ceren 20.11.2019 18:06
    Öğretmenim diyen bu mahluklar o engelli çocuktan daha engelli .Depıkleyerek içeri alıyorlar .Bir oyun bir şaka kandirirsin ikna edersin onu yapamıyorsanız o maaşı almayın! !Yapabilecek sabırlı işini seven işi bilen nice insanlar göreve gelebilmek için bekliyor.
  • Ars 19.11.2019 20:31
    Allah kahretsın birde maaş alıyor bunlar utanç verici herşey... Yerın altıda var sizede vururlar öbür tarafta
  • Gülcan 19.11.2019 14:26
    Bu asagalik insanları bide savunanlar Allah'a havale ediyorum benimde var özürlü çocukların vicdan vicdan lazim
  • Seda işler 19.11.2019 14:03
    Bu ne vicdansızlık engelli bir insana bununyapan insanmıdır acaba bunların diploma ları ellerinden alınmalı
  • Rabia 18.11.2019 17:48
    Inşallah hakkettiği cezayı alır terbiyesiz ahlaksızlar
Daha fazla yorum görüntüle