Norveç'te İslam karşıtı gösterilere bir yenisi daha eklendi. Düzenlenen gösteride bir şahıs, Kur'an-ı Kerim'i yakmaya kalkıştı. Bu sırada olay yerinde bulunan Suriyeli bir genç, provokatörün üzerine atlayarak tekmelerle karşılık verdi.

Norveç'te aşırı sağcı Norveç'in İslamlaşmasını Durdurun (SIAN) örgütünün lideri Lars Thorsen'in Kur'an-ı Kerim'i yakmasına müdahale eden Suriyeli genç Omar Dabaa, "polisin Kura'n-ı Kerim'in yakılmasına engel olacağını belirtmesine rağmen bunu yapmadığını" söyledi.

Kristiansand şehrinde 16 Kasım'da SIAN'ın düzenlediği gösteride Kuran-ı Kerim'in yakılmasına sert tepki gösteren ve polis tarafından gözaltına alınan gencin Suriyeli Omar Dabaa olduğu ortaya çıktı.

Dabaa, Norveç'in UTROP dergisine yaptığı açıklamada, gösteri öncesi polisin Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına izin verilmeyeceği yönünde garanti verdiğini ifade ederek, ''Bu, olay sonrasına da böyle yansıdı ancak Thorsen gösteride Kur'an-ı Kerim'i 7 saniye boyunca 30-40 polisin gözü önünde yaktı. Thorsen'e ben müdahale ederek engel olmaya çalıştım. Polis 9 saniye sonra engel oldu." dedi.

Haberlerde SIAN'ın diğer lideri Arne Tumyr'in Kur'an-ı Kerim'i çöp kutusuna attığına dair bilgilerin verildiğini hatırlatan Dabaa, bunun doğru olmadığının altını çizdi. Dabaa, Thorsen'in Kur'an'ı Kerim'i yakma görüntülerinin sosyal medyada yayımlandığının da altını çizdi.

Dabaa, olay sonrası polis tarafından gözaltına alınmış, kısa süre sonra da serbest bırakılmıştı.

Yorumlar 176 Yorum Var
  • Sinem 03.12.2019 17:15
    Hiç bir şey tesadüf değildir
  • Ufuk 24.11.2019 22:07
    Allahın izniyle islam güneşi Norveç te doğmaya başladı. İnşaallah darısı diğerlerinin başına. Eline ayağına sağlık katdeşim. Biz ne kadar kızatsak kızalım. Ne incili ne tevrata saygısızlık yaparız. Kurana saygısızlık yapan esfeller.
  • ahmet 24.11.2019 20:24
    Eline sağlık kardeşimin. Lakin iyi vuramamış. Daha sert olması gerekirdi.
  • VATANDAS 24.11.2019 19:01
    ALLAH belalarınbüyüğünü versin işallah
  • dertliyo 24.11.2019 18:59
    helal olsun kardeşim suriyeliler bu genci getirip esedin yerine koymalılar o zaman suriye allahın izniyle suriye olur ecnebiler cirit atamazlar kardeşimi destekliyorum allah için sizde destekleyin.
Daha fazla yorum görüntüle