Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bakanlığının 2020 yılı bütçesinin sunumunun ardından milletvekillerinin eleştiri ve sorularını yanıtladı.

Yerli otomobile ilişkin soruları cevaplandıran Bakan Varank, Aralıkta ön gösterimi yapılacak. Üretim tesisiyle ilgili birkaç alternatif üzerinde çalışıyorlar şu anda. Bu bir ticari girişim, CEO'su var. Muhtemelen ön gösterimde hikayesini kendisi anlatacaktır. Türkiye'de, dünyada satılabilecek bir araç üretmek için çalışıyorlar diye konuştu.

HDP'Lİ VEKİLİ SUSTURAN CEVAP!

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan'ın, Meclis'e ithal bir arabayla, Mercedes'le geldiniz sözleri üzerini ise; Benim makam aracım Toyota Corolla, hibrit bir araç. Türkiye'de örnek olsun diye Bakan olarak hibrit araca biniyorum. Gayet de memnunum hiçbir sıkıntım yok. Yabancı yatırımcıyı bazen üzüyoruz. Toyota, Türkiye'nin en önemli sanayi kuruluşlarından bir tanesi. Bu aracı yerli olarak Sakarya'da üretiyor, 5 milyar dolar senede ihracat yapıyor. Bu aracı banttan indirirsiniz, ben örnek olmak için kullanırım dedim, kullanıyorum değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar 30 Yorum Var
  • Y86 27.11.2019 20:37
    Suc hala uyanmayip onlara oy veren ve bunlara terorist dyemeyip ittifak kuranlarda yaziklar olsun hepsine Allahim kanlari dokulen sehitler hatrina bu ulkeyi yikmalarina izin vermesin koklerini kurutsun topunun
  • Arda 27.11.2019 17:45
    Onlar susmaz onlar terorist isleri gucleri provoke etmek.meclisi calisamaz hale getirmek
  • mahir 27.11.2019 17:36
    bunlarınvekilliğinezamanbitecekatındışarı
  • Sedat 27.11.2019 15:58
    Hala algı peşindeler. Verdiği örnek yanlış, yürüttüğü mantık daha da yanlış. Belli ki katma değerden, yerlilikten hiç bir şey anladığı yok. Anca gider okuma yazması olmayan (bızzıkılar, bızzıkıler diyen) PKK hayranı ya da kölesi insanları kandırırsınız. Bir az okusalar bu kadar kültürsüz insanların peşine takılmayacaklar ya .
  • Vatansever 27.11.2019 14:59
    Bu adamın mecliste olması bile yanlış, kapatakim terör partisini,gitsin nerede otebiliyorsa otsun
Daha fazla yorum görüntüle