Alman otomotiv üreticisi Daimler, 2022’ye kadar en az 10 bin kişinin işine son vereceğini duyurdu.

Şirketin, 14 Ekim’de, 2022 yılına kadar 1 milyar avro tasarruf yapabilmek için işçi çıkarmayı planladığını bildirmesinden ardından Daimler İnsan Kaynakları Yöneticisi Wilfried Porth, işten çıkartılacak işçi sayısı konusunda gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Dünya genelindeki toplam sayı beş basamaklı olacak.'' dedi.

Porth, Daimler’in personel masraflarında 1,4 milyar avro tasarruf yapmayı hedeflediğini belirterek, idari yönetim işlerinde de yüzde 10 kesinti olacağını kaydetti.
 

Yorumlar 7 Yorum Var
  • raoc 02.12.2019 18:11
    Genel olarak işçi çıkartıp tasarruf etmeye giden firmalar, işçi yerine gereksiz yöneticileri çıkarsalar daha büyük ilerleme sağlarlar. Bir vida sıkamayacak ama işi günü boş olan akşama da çok yoruldum diyen nice gereksiz müdür var, bunların birinin aldığı maaş sadece 50 işçiye bedel. Firma sahibi yöneticilik yapabilirken, böyle kıytırık yöneticiler kendilerini sağlama almak için işçi çıkarttırırlar... İnsan Kaynakları, Yönetici Yardımcıları, Bir Sürü Mali İşler Elemanı, işte bunları atacaksın, daha fazla işçi alıp daha fazla üretim yapacaksın.
  • gurbetci 02.12.2019 15:44
    Almanya Hollanda batmak üzere, Turkiye batacak didiler kendileri batiyor, Allah büyüktür
  • fatih 02.12.2019 15:22
    hep aynı mantık kar etmek için yada tasarruf etmek için işçi çıkar yada hakknı ye vay arkadaş!!
  • turana 01.12.2019 22:06
    Acaba çinde sömürülecek ne var? çini sömürse sömürse rusya sömürür. Ki zaten demokrasinin ve insan haklarının olmadığı, milyarlarca insanın 10 dolar aylık ile çalıştığı çini sömürenler belli.Ha avrupalılar çinin gelişmesini engelledi diyorsan tarih bilgini gözden geçir.
  • Turan 01.12.2019 17:42
    mesela kaç tane Avrupa havayolu şirketi turizm şirketi kepenk kapattı, iflas etti,,, niçin? çünkü artık eskisi gibi sömüremiyor ve kemiremiyorlar.. sömürdükleri kendi başının çaresine baktıkça (ürettikçe) bunların hortumları kesiliyor... zaten son 25 yılda gelinen nokta tam da bu... Önceden çini sömürenler şimdi çinin ataklarını durduramıyorlar. Afrika ha keza... diğer birçok ülke aynı durumda kendi başlarının çaresine baktıkça bu yiyicilerin yayılım alanı daralıyor... daha bankalarına da sıra gelecek...
Daha fazla yorum görüntüle