İstanbul’da “Düdükçü Nuri” lakaplı babasından devraldığı geleneği sürdüren Ali Rıza Acar, 50 yıldır zurna, kaval, ney ve düdük gibi üflemeli çalgıların üretimini yapıyor. 

İstanbul Esenler’de yer alan ufak imalathanesinde çalışan 64 yaşındaki Ali Rıza Acar, nefes verdiği ağaçları sanatseverlerin beğenisine sunuyor. İmalathanesinin yanında yer alan oğlunun müzik dükkanında daha çok satışı yapılan üflemeli çalgıların yurtiçi satışını gerçekleştiriyor. Aynı zamanda yaptığı enstrümanları yurt dışına satan ve taleplere yetişemeyen Acar, artık yaşlılığın ve 50 yılın verdiği yorgunluk nedeniyle bu mesleği bırakıp bırakmama arasında kalıyor. 

Acar, eskiden yine çalışmaya gelen stajyer birileri olduğunu belirtirken şimdilerde yetiştirecek birilerini bulamadığını söylüyor. 4 oğlunu da meslek konusunda yetiştirdiğini söyleyen Acar, oğullarından sadece birinin bu işi sürdürdüğünü belirtiyor. 

Mesleğe ise yorgun olsa bile devam ederek günde 5 veya 6 enstrüman çıkarabildiğini söyleyen Acar, müşterilerin en çok özel zurna talep ettiklerini belirtiyor. 

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Salih 13.12.2019 16:29
    En nefret ettiğim enstrüman zurna, bir de davul oldu mu tam işkence.
  • mekmilan 13.12.2019 15:37
    başlık nefes veriyor olmalıydı
  • özcan 13.12.2019 12:10
    Helal olsun sana amcam el emeği kadar değerli birşey olamaz..