Onlar, terör örgütlerinin korkulu rüyası İHA'ları kullanan pilotlar. Aynı zamanda suç örgütlerine karşı verilen mücadelenin isimsiz kahramanları.

İHA pilotları son yıllarda önemli görevler üstlendi. Onların çalışmalarından bazıları günlerce sürüyor bazılarıysa haftalarca...

TRT Haber, Emniyet Genel Müdürlüğünün Van'da bulunan İHA üssünde pilotların çalışmalarını görüntüledi.

İHA'ların yer kontrol istasyonunda 3 kişilik uzman bir ekip bulunuyor. Bir İHA pilotu, bir görev koordinatörü, bir de kamera operatörü. Doğu ve Güneydoğu'da yapılan terör operasyonları buradan yönetiliyor.

İlk kez kapılarını açan üs, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde önemli bir görev üstleniyor. Yer Kontrol Merkezinde İHA'lardan gelen her görüntü titizlikle inceleniyor. Teröristler ile suçlular İHA'lardan gelen verilerle tespit edilip düğmeye basılıyor. 

Tamamı polislerden oluşan İHA pilotları zorlu sınavlardan geçiyor. Başarılı olanlar, semaların yıldız ekibine katılıyor. 

Kahramanların terör örgütlerine mesajı ise net:

"Biz geldik, artık siz yoksunuz." 

SELÇUK BAYRAKTAR PAYLAŞTI

Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, TRT Haber'in röportajını sosyal medya hesabından ''Onlar, bizler emniyette olalım diye, uyumadan aralıksız nöbet tutan gökyüzünün görünmez kartalları... Ayağınıza taş değmesin...'' mesajı ile paylaştı. 

Yorumlar 60 Yorum Var
  • Hızır İlyas HASTA 22.12.2019 12:41
    MAŞALLAH maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah maşallah
  • Mustafa 21.12.2019 00:59
    Allahuekber Allahuekber Allahuekber Rabbim kâfirin şerrinden cennet vatanımızı korusun Askerimize ve Polisimize yardım etsin Dualarımız onlarla
  • Mustafs 19.12.2019 17:06
    Bu vatanın ekmeğini suyunu içen. Bu vatan kimin sorusuna cevap olarak bu vatan benim diyebilen bu varana ihanet edenleri bu mücadelede görmek gerek personel gerek iha süha hele yerliyse bıze bu gurur yetiyor.
  • Ohio 19.12.2019 12:58
    Yapandan yaptırandan Allah razı olsun şükür
  • Kılıçaslan 19.12.2019 11:10
    Hay maşALLAH Yigitlerimize
Daha fazla yorum görüntüle