İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Habertürk'te yayınlanan 'Türkiye'nin Nabzı' programında soruları yanıtladı. Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul'a ilişkin açıklamalarda bulundu. Jeolog Prof. Dr. Celal Şengör telefonla yayına bağlandı. Şengör, Ekrem İmamoğlu'nun "Kanal İstanbul depremi tetikleyecek" iddialarına ilişkin "Kanal deprem tetikler demek yanlıştır, hesabını yapmak kolay. Eğer tsunami olursa Kanal tehlikeye girer. Bir deprem Kanal'ı kırar mı, kırmaz mı hesaplama yapılmadan bilemeyiz. Ben sadece Kanal etrafında yeni bir şehir oluşturmak cinayettir dedim. Sayın İstanbul Belediye Başkanımızın söylediğini orada tekrar ettim. Artık İstanbul yeni bir şehri kaldıramaz. Bu benim vatandaş olarak görüşüm. Jeolojik olarak dediğim, kanal büyük deprem yapmaz. Biz Atatürk Barajı'ndan biliyoruz bunu. Sadece ve sadece jeolog olarak konuşuyorum. Bunu dışında Terkos Gölü'ne sızar mı falan. " dedi. İmamoğlu'nun "Celal Şengör'ü davet ettim ama mazeret bildirerek katılmadı" sözlerine de sitem eden Şengör, "Evet mazeretimi de söyledim. Bu işi hakikaten bilen bir avuç adam var. Bunlarla konuşmak lazım. Böyle geniş toplantılar politik olarak doğrudur, bilimsel olarak yanlıştır dedim. Sayın Başkan'ın yanındaki adamlara ben izah ettim. Doğru adamlarla konuşacaksınız" diye konuştu. 

İBB Başkanı İmamoğlu, Şengör'ün açıklamaları sırasında suskunluğunu korudu. Şengör yayından ayrıldıktan sonra İmamoğlu, Şengör'ün stüdyoya telefonla bağlanmasına tepki gösterdi.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Nafi 10.01.2020 15:38
    Yalanoğlu yalanların nasıl tek tek dökülüyor yazık şu ğüzelim İstanbul’u bu ve bunun gibi zihniyeti taşıyanlara bu millet teslim etti akp nin yaptığı hizmetlerin üstü bir taş dahi koyamazlar bu chpkk ha belki heykel yaparlar okadar
  • ali.k 10.01.2020 13:27
    hep yalan dolan bikitik sizlerin çenenizden.