Kıbrıs'ta gezilecek yerler içinde Lefkoşa da önemli bir yere sahip. Tarihi gezilecek öyle güzel noktalar var ki görmeye keşfetmeye değer. Medeniyetlerin beşiği olan Lefkoşa tarihte birçok kez ismini değiştirmiş. Surları tarihi bir geçmişe sahip. Venedikler zamanında yapılan surlar Osmanlı izlerini de taşıyor. 3 kapısı bulunuyor bu surların Baf, Girne ve Magosa kapısı. Bu Girne kapısı da da bir bekçi odası bölümü var ve üzerinde de Sultan Selim'in tuğrası bulunuyor.  

Su içinde gezilecek tarihi birçok nokta var. Hepsinin tarihi de çok eski zamanlara dayanıyor. Venedik sütunu da bu tarihi noktalardan biri. Şehrin simgesi olan bu sütün Salamis'ten getirilmiş. Sur içinde bir de Büyük Han var. Osmanlı zamanında yapılmış ve tarihi çok eskilere dayanana bir yapı. İçerisinde büyük bir avlu bulunan han ortasında bir de mescit bulunuyor. Muzaffer Paşa tarafından 1575 yılında bitiriliyor. İngilizlerin bölgeye hâkim olduğu dönemde hapishane olarak kullanılan bu yer daha sonra restore edilerek turizme kazandırılıyor.  

Öncelerde altında handa kalan insanların hayvanları duruyor üzerinde ise kendileri konaklıyordu. Şimdi ise bu handa hediyelik eşya ürünleri satan dükkanlar ve el sanatları yapılan odalar bulunuyor. Kıbrıs'a gelen herkes burayı da mutlaka ziyaret ediyor. 

Yorumlar 0 Yorum Var