Haber7/  Fuat Öner

ABD’nin F-35’ler ile ilgili aldığı yaptırım kararı sonrası F-35 Müşterek Taarruz Uçağı için üretim yapan Türk firmalarının Bulgaristan’a taşınacağı iddiasıyla ilgili F-35’lerin en kritik parçalarını üreten Türk savunma devinden açıklama geldi.

Türkiye’de F-35’ler için en kritik parçaları ise KALE Holding üretiyor. 2005 yılından bu yana gövde, kanat ve kokpit gibi 500 parçanın yanı sıra iniş takımları ve motor donanımlarını üreten  Kale Holding’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Teknik Bölüm Başkanı Osman OKYAY, Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) tarafından düzenlenen "Girişimci Buluşmaları" programında Haber7.com’a açıklamalarda bulunarak kendi şirketlerinin böyle bir planı olmadığını açıkladı.

“BULGARSİTAN’A GİTMİYORUZ, ÜRETİM DEVAM EDİYOR”

Okyay, “Şunu söyleyebilirim ki bizim şirket olarak böyle bir planımız yok. F-35’e iş yapamazsınız, partner ülkelerden birinde olmalısınız. Şu an Mart sonuna kadar devam ediyor. Bu konu bizi çok aşan bir konu. Biz burada tamamen edilgen durumdayız. Bu sonuçta iki ülkenin ilişkilerini ilgilendiren bir konu. Burada yapılacak müzakerelerden çıkacak sonuca göre biz de devam edeceğiz ya da edemeyeceğiz. Bu da sektörün risklerinden bir tanesidir.” dedi.

 

Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek