19 Ocak 2020 Pazar ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.


SÖZDE LİDERLER TUTUŞTU

Murat Karayılan, Cemil Bayık, Bahoz Erdal’ı korku saldı

Terör örgütü PKK’nın lider kadrosunda yer alan Murat Karayılan, Cemil Bayık, Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin’i, TSK ve MİT’in yakın takibi nedeniyle yakalanma korkusu sardığı öğrenildi. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Karayılan, Bayık ve Hüseyin’in de aralarında olduğu üst düzey yöneticiler, yakalanmamak için ağırlıklı olarak Irak, Suriye ve İran arasında sürekli yer değiştiriyor.

YUNANİSTAN'A SERT LİBYA YANITI

Çavuşoğlu: Yunanistan barışı sabote ediyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunan mevkidaşı Nikos Dendias'a çok sert Libya yanıtı verdi. Çavuşoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ''Yunanistan’ın Hafter’i ülkesine çağırması ve kendi ulusal gündemini ön plana çıkarması Libya’ya barış getirme yönündeki çabaları sabote ediyor.'' ifadelerini kullandı.

CHP'DE GÜÇ SAVAŞLARI
Kaftancıoğlu’na muhalif isimler yenilendi

CHP’nin İstanbul ilçe kongrelerinde sürpriz sonuçlar çıktı. Kongrelerde 19 ilçe başkanı yerini korurken, 16 ilçe başkanı yenilendi. Yenilenen ilçe başkanlarının mevcut il başkanı Canan Kaftancıoğlu’na muhalif isimler olduğu, bu nedenle il kongresinde güç savaşı yaşanacağı belirtiliyor.

İSTANBUL FARK ATTI

Sosyal konuta en büyük ilgi İstanbul’dan

Dar gelirliye 100 bin konut projesine talep patlaması yaşandı. 100 bin sosyal konut için toplam 1 milyon 211 bin 518 adetle 12 kat başvuru yapıldı. İstanbul 38 kat taleple birinci sırada yer aldı. İstanbul’u Adıyaman, Zonguldak ve Yalova izledi. Proje vatandaşlara kira öder gibi 240 ay taksitle ev sahibi olma imkanı sunuyor.

YENİ KRİZ UYARISI
Georgieva: Dünyayı yeni bir küresel kriz bekliyor

IMF İcra Direktörü Kristalina Georgieva, dünyayı yeni bir küresel ekonomik krizin beklediği uyarısı yaptı. Finans sektöründeki eşitsizlik ve istikrarsızlığın yayılmasına bağlı olarak yeni bir büyük buhranın kapıda olduğunu iddia etti.

FİYATLAR DÜŞMEDİ
KDV indirimleri fiyatlara yansıtılmıyor

Hükümetin son dönemde bazı ürünler üzerinden yaptığı KDV indirimlerinin fiyatlara yansıtılmadığına ilişkin şikayetler gelmesi üzerine tüketiciler derneğinden dikkat çeken bir çağrı geldi. Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, KDV indirimlerinin satıcılar tarafından fiyatlara yansıtılıp yansıtılmadığının denetlenmesi gerektiğini belirtti.

TÜRKİYE HAZIMSIZLIĞI
AB, sondaj ve arama faaliyetlerimizden rahatsız
Avrupa Birliği'nin Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetlerine ilişkin hazımsızlıkları sürüyor. AB, yaptığı açıklamada "Türkiye'nin daha geniş bölgelerde, daha fazla arama ve sondaj faaliyetine başlama niyeti, üzücü ve bunun tam tersi yönde bir gelişmedir." ifadeleri kullanıldı.

NASIL ÖLDÜRDÜKLERİNİ AÇIKLADI
Trump, Süleymani operasyonunu anlattı

Beyaz Saray'daki Durum Odası'nda Süleymani saldırısını anbean takip eden ABD Başkanı Trump ile komutanlar arasında "heyecanlı" diyaloglar yaşandı. Komutanların saldırıya ilişkin detayları önceden kendisiyle paylaştığını söyleyen Trump, Süleymani'yi taşıyan aracı nasıl takip ettiklerini anlattı.

FENERBAHÇE GALİP
Sarı-lacivertliler, Gaziantep’i 2-0’la geçti

Süper Lig'in 18. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Gaziantep Futbol Kulübü'nü Kruse ve Vedat Muriqi'in golleriyle 2-0 mağlup etti. Fenerbahçe'de çift sarı karttan kırmızı kart gören Vedat Muriqi, Türkiye Kupası'nda oynanacak Kayserispor maçında cezalı duruma düştü.

PODOLSKİ GELİYOR
Antalyaspor, Alman futbolcu Lucas Podolski ile anlaştı

Japonya takımı Vissel Kobe ile sözleşmesini sonlandıran Alman futbolcu Lukas Podolski, Antalyaspor ile prensip anlaşmasına vardı. Resmi görüşmeler için Antalya'ya gelen Podolski, Akdeniz ekibine 1,5 yıllık imza atacak. 34 yaşındaki futbolcu 2015 ile 2017 yılları arasında Galatasaray'da forma giymişti.

CENK İLK GOLÜNÜ ATTI
Crystal Palace takımına geçen Cenk, ilk maçında Manchester City’yi boş geçmedi

İngiltere Premier Lig'in 23. haftasında Manchester City, Crystal Palace ile 2-2 berabere kaldı. Crystal Palace'ı 1-0 öne geçiren golü atan milli futbolcu Cenk Tosun, yeni takımında ilk golünü kaydetti.


Spiker: Hülya TAŞ
Kurgu: Yunus Emre YEŞİL

Yorumlar 6 Yorum Var
  • Mitat 20.01.2020 21:17
    Terör başı Amerika'nın himayesinde yoksa oralarda dolaşsa mit var belkide amerikalardır 25 senedir böyle
  • Ali saygin 19.01.2020 21:00
    Ulkemiz sancili bir donemden geciyor..sabredelim..ab.icin altin cag bitiyor..ulkemiz elmas cag doguracak insallah.
  • hataylı 19.01.2020 19:24
    doğru söylüyor. Bediuzaman hz söylemişti. osmanlı avrupayı doğurdu. avrupada osmanlıya gebedir. demişti.avrupa için sümürgecilik ve altın çağ bitmiştir. Türkiye için elmas çağı gelmiştir. osmanlı 20 yaşında. 23 yaşına geldiğinde avrupa paramparça olacak Allahın izni ile.
  • Asım 19.01.2020 16:53
    Sömürecek yer kalmadı.
  • Ali 19.01.2020 16:17
    Türkiyenin olayları sizi ilgilendirmez. Siz diğer ülkelere borç verin ve siyaset yapmayın. Bizden korkunuzu böyle asparagas haberle bastırp bizim iç işlerine müdahale edip karıştırmak güçlenen ülkeyi zayıflatmaktır niyetiniz.
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek