Rusya'nın RTI firması, minik uçağı tespit edebilen terahertz frekans aralığında çalışan yeni milimetre-altı radarları geliştiriyor. "CEO'su Pavel Laptayev," Bir milimetrenin altındaki radyo dalgası uzunluğuna sahip terahertz teknolojisi beş yıl içinde bir ürüne dönüştürülecek. Bu radarlar küçük insansız hava araçlarını tespit edebilir ve ilerleyen yıllarda uzayda çalışabilir. " Radardan gelen "hassas" bir ışın küçük bir nesneye çarptığında, nesnenin şeklini, malzemesini, hızını ve yörüngesini tanımlamaya yardımcı olur.

Küçük dronlar ciddi bir tehdit olarak kabul edilir, çünkü geleneksel radarlar tarafından özellikle düşük irtifalarda ve düşük hızda uçarken fark edilmeyebilirler. Teknoloji, Suudi Arabistan'ın Aramco petrol sahalarına yönelik drone saldırısı gibi Eylül 2019'da Riyad'ın petrol üretimini günde 9.8 milyondan 4.1 milyon varile yarıya indiren olayların önlenmesine yardımcı olabilir.

Laptayev, RTI'nın sadece 2019'da terahertz aralığında önemli bir başarı elde etmeyi başardığını itiraf etti. RTI uzmanları, bir hedefi hızlı ve etkili bir şekilde sınıflandıracak ve bu bilgiyi operatöre aktaracak radar yazılımı üzerinde çalışıyorlar. CEO, "Bu görev, bir prototip oluşturmaktan daha fazla zaman alacaktır, çünkü veri biriktirmek ve cihazlara akıllı öğrenme yöntemleri uygulamak gerektirir."

Yorumlar 0 Yorum Var