Elazığ'daki depremden yaralı olarak kurtulan Cevriye Can, ricasını gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sayesinde görevli olduğu Trabzon'dan gelen oğlu ile evinde hasret gideriyor.
Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremde binadan çıkmaya çalışırken düşerek ayağından yaralanan Can tedavi altına alındı.
Trabzon Büyükşehir Belediyesinde çalışan oğlu Ahmet'in üzülmesini istemeyen Can, izin alıp gelmesinin sorun olacağı düşüncesiyle oğluna ayağının burkulduğunu söyledi.
Oğluna duyduğu özlem üzerine Can, kendisini hastanede ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oğluna kavuşmak istediğini belirterek, izinli olarak gelmesi ricasında bulundu.
Hastane odasındaki ziyaret sırasında Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile telefonda görüşen Erdoğan, Ahmet'e izin verilmesini istedi.
Bunun üzerine izinli olarak Elazığ'a gelen Ahmet Can, annesi Cevriye Can ile bir araya geldi.

Trabzon Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da kente gelerek, depremzede anne ve belediye personeli oğlunu evlerinde ziyaret etti, geçmiş olsun dileğinde bulundu.
Zorluoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cevriye Can'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "oğlumu özledim." demesi üzerine kendisinin arandığını ve "Gönder ve benden de 15 gün izin ver." talimatı verdiğini söyledi.
Zorluoğlu, şunları dile getirdi:
"Sayın cumhurbaşkanımız başkanımız çok yufka yürekli özel bir insan. Bu kadar yoğunluğa rağmen tek tek herkesle ilgilenebiliyor. çok özel bir ana yaşadık hep birlikte. Biz de çok duygulandık sayın cumhurbaşkanımızın emri başımızın üzerine bundan sonra da Ahmet bizim evladımız."
Can'ın kısa sürede annesinin yanına geldiğini ve bir süre refakat edeceğini aktaran Zorluoğlu, izninin ardından Ahmet'in Trabzon'a gelerek işinin başına döneceğini anlattı.
Elazığ'daki depremin acısının tüm Türkiye'de olduğu gibi Trabzon'da da derinden hissedildiğini dile getiren Zorluoğlu, şöyle konuştu:
"Elbetteki 41 tane can Allah rahmet eylesin ama bu deprem bir daha da gösterdi ki devletimiz çok büyük bir devlet. Taziye yerlerini gezdik insanlar hüzünlü ama insanların dilinde şu cümle var bundan çok büyük bir mutluluk duydum. 'Allah milletimize devletimize zeval vermesin.' Burada devlet ilk andan itibaren her türlü müdahaleyi fazlasıyla yaptı. İnşallah böyle acı günler yaşamayız."

"O dünyanın babası"
Cevriye Can, Bingöl'de görev yapan oğlunun hızlıca Elazığ'a geldiğini ama Ahmet'i de yanında görmek istediğini dile getirdi.
Cumhurbaşkanın ziyareti sırasında oğlu içir izin istediğini belirten Can, şunları anlattı:
"Cumhurbaşkanı, Trabzon Belediye Başkanını aradığında gözümden yaşlar döküldü ağladım. Allah razı olsun izin verdi. Çok şükür şu anda yanımdalar. Allah razı olsun şu anda hizmetimi yapıyorlar. Cumhurbaşkanı'da bize çok yardımcı oldu. Cumhurbaşkanımıza ne kadar izin veriyorsanız siz biliyorsunuz dedim kendisi de 15 gün verdi."
Can, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a olan sevgisini şu cümlelerle dile getirdi:

"O dünyanın babası, sadece bizim yani Türkiye'nin değil. Fakir fukaranın babasıdır."
Ahmet Can ise annesiyle ilgilendikleri için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Belediye Başkanı Zorluoğlu'na teşekkür etti.
Elazığ'ın ve ailesinin büyük bir felaketten kurtulduğunu aktaran Can, şöyle konuştu:
"Annemin ayağının kırık olduğunu ameliyat edildiğini bilmiyordum. Bana ilk önce burkulduğunu söylediler. Ameliyat olduğunu sonradan öğrendim. Sayın Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu öğrenir öğrenmez beni aradı ve hemen Elazığ'a gitmemi söyledi. Bütün imkanları seferber ettiler, gönderdiler çok teşekkür ederim. Şu anda annemin yanındayım çok sevinçliyiz."

Yorumlar 0 Yorum Var