Lombok Adası içerisinde geleneksel yaşamlara sahip insanlar yaşıyor. Bu köylerde yaşamlarını devam ettiren insanlar geleneksel evlerde konaklıyorlar. Herkesin el birliği ile yaptığı bu evlerde hayat tamamen doğal akışına uygun olarak ilerliyor. Evler doğal malzemelerden inşa ediliyor ve üzerinde çevrede bulunan otlar çatı olarak kullanıyor. Kapı ve cam ise kesinlikle bulunmuyor. Her daim sıcak olan evlerde serinlik önemli. Bu yüzden mimariler ani su basmalarına karşı yerden yüksek olarak inşa edilmiş.  

Lombok Adası'nda yer alan köylerde kadınlar geleneksel kıyafetler de yapıyorlar. Elleriyle dokudukları geleneksel kıyafetlerin hem turistlere satıyor hem de kendileri bu kıyafetleri giyiyorlar. Erkekler de bu kumaşlardan yapılan kıyafetleri giyiyor. Burada bulunan bir gelenek de kızların kıyafet dokumayı öğrenmeden evlenmemeleri. Bu yüzden kızlar erken yaşlarda kıyafet dokumaya başlıyor ve ileriki yaşlarda ise bu konuda ustalaşıyorlar.  

Lombok Adası'nın bu güzel doğaya sahip köyünde bir de horozlar bulunuyor. Horozlar ayrı ayrı kapalı kafeslerde tutuluyor. Çünkü dışarı çıktıkları anda kavga etmeye başlıyorlar. Dünyanın birçok yerinde yasak olmasına rağmen burada horoz dövüşleri çok yaygın ve bunun için de horoz yetiştiren kişiler var bu şekilde. 

Dünyayı Geziyorum resmi sosyal medya hesapları  

Youtube: esirgenc 

Twitter ve İnstagram: @dunyayigeziyor 

Facebook: dunyayigeziyorum 

Yorumlar 0 Yorum Var