Aker BP, açık deniz petrol ve gaz endüstrisinde robot kullanımını araştırıyor

Norveçli petrol ve gaz operatörü Aker BP ve yazılım şirketi Cognite, açık deniz operasyonlarını daha güvenli, daha verimli ve daha sürdürülebilir hale getirmek için robotik sistemlerin nasıl kullanılabileceğini keşfetmek için stratejik bir girişime girdi.
Cognite ve Aker BP, 2020 boyunca Norveç Denizi'ndeki Aker BP tarafından işletilen Skarv kurulumunda robotlar ve dronlar (insansız hava araçları) kullanarak birkaç test yapacak.

Aker BP Salı günü yaptığı açıklamada, robotik sistemlerin özerk denetim, yüksek kaliteli veri yakalama ve otomatik rapor oluşturma performanslarını ölçmek için test edileceğini söyledi. Geliştirişmiş robot köpeği Spot'a yüklenen yazılım sayesinde hava akımını ve gaz kaçaklarını ve sıvı kaçağı gibi onlarca olayı anında görebilmeniz sağlanacak. Ayrcıa Spot'un görevleri arasında hava ve su altı denetimleri, sızıntıları anında tespit edebilme, insanlara gelebilecek zararlarlı işlerden uzaklaştıran işler yaparak, karada ve açık deniz tesislerinde arıza noktasından merkezle anında iletişim kurmayı sağlayabilecek.

Girişime katılan robotlar arasında, Boston Dynamics tarafından geliştirilen ve 11 Şubat'ta Aker BP'nin Sermaye Piyasaları Güncellemesinde sergilenen Spot robot köpeğidir.

Cognite ve Aker BP, geleneksel otomasyon yoluyla erişilmesi çok zor yerlere erişebilmesini sağlamak için geliştirilmiş robot köpeği Spot’un petrol ve gaz ortamlarındaki arızaları tespit edebilme yeteneğini test etti.

Aker BP CEO'su Karl Johnny Hersvik, “Dijitalleşme, düşük maliyetli ve düşük emisyonlar sağlayabilmek için dünya petrol şirketleri arasındaki farklılaştırıcılardan biri olacak. “Vizyonumuz, verimliliği artırmak, kaliteyi artırmak ve çalışanlarımızın güvenliğini artırmak için tüm operasyonlarımızı dijitalleştirmektir. Açık denizde robotların potansiyelini keşfetmek dijital yolculuğumuzun temelini oluşturuyor. ”

Boston Dynamics'deki iş geliştirme başkan yardımcısı Michael Perry şunları söyledi: “Cognite'in geliştirilmiş robot köpeği Spot’un insanlar için riski azaltma ve enerji endüstrisi için değer sağlama yeteneğini doğrulaması gibi yenilikleri görmekten heyecan duyuyoruz.”

Cognite’ın ana yazılım ürünü Cognite Data Fusion (CDF), girişimin veri altyapısı olarak hizmet verecek.

Bulut tabanlı bir endüstriyel veri işlemleri ve istihbarat platformu olan CDF, bulut, uç ve şirket içi mevcut BT ve OT uygulamalarıyla anında takip edilebiliyor.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • mmed 17.02.2020 16:12
    Kesinlikle bunlardan ve insansı robotlardan ordu kuracaklar.
  • turkuaz 16.02.2020 16:47
    siz öyle sanın bunlar gelecegin askerileri hemde silah monte edilmiş hali var internette bakablirsiniz
  • Asım 16.02.2020 11:05
    Çok az faydası olur. Ancak abd'li yahudi firması parayı kendi bastığı we sömürülen parayı da cebe indirdiği için elalemi çalıştırmış, yapmış. güle güle kullansın, hayrını görmesin.