Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde hayvancılık yapan bir vatandaş, akşam saatlerinde meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki deprem anını cep telefonuyla kaydetti. Kuzularının panik halinde hareket ederek yüksek ses çıkarmasına anlam veremeyen vatandaş, telefonuyla ahırda video çekerken deprem anını kayda aldı.  

  Manisa'nın Kırkağaç ilçesine bağlı Karakurt Mahallesinde saat 19.09'da meydana gelen 5.2'lik büyüklüğündeki deprem büyük paniğe yol açtı. Karakurt Mahallesinde hayvancılıkla geçimini sağlayan İbrahim Güngör, deprem öncesi ahırda kuzularının panik halinde hareket ettiklerini fark etti. Hemen cep telefonunu çıkarıp panik halinde ses çıkaran kuzularını çeken İbrahim Güngör, çok kısa bir süre sonra depremi yaşadı. Depremle birlikte büyük korku yaşayan İbrahim Güngör, hemen kuzularını ahırdan çıkardı. Deprem sonrası konuşan İbrahim Güngör, "Akşam üzeri kuzuları yayladan getirmiştim. Kuzuları annelerinin yanına salacaktım. Deprem oldu çok korktuk. Bizim çocuklar da bağırdılar deprem oluyor diye. Ben önce bir şey anlamadım ama çok kötü bir deprem oldu. Allah daha beterinden korusun" dedi.

Yorumlar 13 Yorum Var
  • Yunus Tekeli 19.02.2020 17:58
    Deprem hissiyatini insanlar degilde sadece hayvanlar yaşar? Çünkü hayvanlar hesaba çekilmeyecek insanoğlu çekilecek hesaba. Kuzuların çığlık çığlığa meleyip kaçışmalari çok etkiledi beni
  • ümit 19.02.2020 14:44
    işte bizim fıtratımız korkarız ama korkmayın diye sesleniriz :)))
  • Kırkdokuzkirkelli 19.02.2020 12:00
    Deprem için hayvanları iyi gözlemlemek lazım daha önce hissettiklerini bir gerçek
  • doğrucu 19.02.2020 11:31
    deprem olacağını hayvanlar hiseder ve garip davranışlar sergilerler.1999 depreminde benim tavuklarımı 3 ay içeriye sokamadım.hep yüksek yerlere tünediler..Buda fay hattından küçük kırılmalar halinde enerji boşaltıldığını bundanda hayvanların rahatsız olduğunu 1 haftada öncede deprem olacağını söyledim ve tedbirlerimi aldım.depremdede sıkıntı çekmedim.Nikola teslanın 1907 yılında bulduğu deprem makinası bir gerçek ve 1999 da bu denenildi.Haarp projeside bir gerçek .
  • Asil TÜRK 19.02.2020 11:25
    Manisada heryer delik deşik.. Aşırı buhar çıkışı var ondan olabilir
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek