Ağır hasarlı ilan edildikten sonra trafiğe çıkan araç sayısı son 10 yıl içerisinde 500 bini aşmış durumda. Hangi şartlarda tamir edilerek tekrardan trafiğe çıkarıldığı bilinmediği için ciddi anlamda tehlike oluşturan araçlar için sektör temsilcileri iki çözüm önerisi sunarken şikayetler üzerine Hazine ve Maliye Bakanlığı ise sürpriz bir genelge yayınladı.

Türkiye genelinde her yıl on binlerce araç ağır hasarlı olarak ilan ediliyor. Bu araçların çok küçük bir kısmı perte ayrılarak trafikten çekiliyor. Geriye kalan araçlar ise nasıl onarıldığı belli olmadan yeniden trafiğe dahil oluyor.

Söz konusu araçların bir çok yönden tehlikeli olduğuna dikkat çeken sektör temsilcileri ağır hasarlı araçlarla ilgili iki çözüm önerisi sunuyor.

Öte yandan ağır hasarlı araçlara yönelik 26 Şubat'ta ilgili bakanlıkları temsilen yetkililerinin de katılacağı kritik bir çalıştay düzenlenecekken Hazine ve Maliye Bakanlığı ise gelen vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine bir genelge yayınladı.

Genelgede; söz konusu araçların can güvenliğini tehlikeye attığının altı çizilerek, sigorta şirketlerinden ağır hasarlı araçlarla ilgili bildirimin isteneceği, mevzuata aykırı davrananlara yönelik de yaptırım uygulanacağı vurgulanıyor.

Yorumlar 0 Yorum Var