Karaköy'de başörtülü genç kızlara saldırdığı iddiasıyla yargılanan Semahat Yolcu, 4 ayrı suçtan 2 yıl 9 ay 17 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

İDDİANAMEDEN

İddianamede, müştekiler Feyza Yerlikaya ile Gamze İnce'nin 15 Kasım'da Kemeraltı Caddesindeki Selanik Pasajı civarında yürüdükleri sırada olayın meydana geldiği belirtiliyor. Sanık Semahat Yolcu'nun, Feyza Yerlikaya'nın başörtüsünü eliyle açmaya çalıştığı, sol omuz kısmına vurduğu, akabinde müştekilere yönelik hakaret ve küfür ettiği, tehdit içeren beyanlarda bulunduğu anlatılıyor.

Müştekilerin müracaatı üzerine soruşturma başlatıldığı kaydedilen iddianamede, sanık Yolcu'nun ''halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme'', ''hakaret'', ''tehdit'' ve ''kasten yaralama'' suçlarından 4 yıl 8 aydan, 12 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Ertuğrul 22.02.2020 10:48
    Bu hukuk sistemiyle hiçbir suçlu ceza alamaz. Mazlumlara karşı zalimi koruyan sistem.
  • Murat 21.02.2020 16:28
    Yav çok yazık senin cinsin biz omuz omuza savasmadikmi.siz guclu kadınlar elbisenize bomba islanmasin diye çocuğum ölsede olur yeterki Vatan Bölünmesin diye mücadele eden siz kadınlar simdi ne oldu size sen ben yok biz varız Vatan var kafir sevimmesin.sen bunu yaparsan hain demezmi bunlar bitmiş eski gücü kalmamis .onun için kimseye prim vermeyin aklinizi başınıza alin.Bize bizden gayri dost yok
  • osman 21.02.2020 16:25
    dinsiz imansız..ahlaksız........zaten kendinin ne olduğu belli değil ki..giyinişinden...örtülü bayanlara saldırmış...