Batı Karadeniz Bölgesi'nin en uzun pistine sahip Ilgaz 2 Yurduntepe Kayak Merkezi'ne her geçen gün ilgi artıyor. Açıldığı günden itibaren ilgi gören tesislerde hafta sonu yoğunluk yaşandı.
Ilgaz’da yapımına 2013’de başlanan Ilgaz 2 Yurduntepe Kayak Merkezi, 6 kilometre uzunluğu ile Batı Karadeniz’in en uzun pistine sahip kayak merkezi olarak gösteriliyor. Sporcular, 2350 rakımdaki zirveden 6 kilometre kayarak 1800 rakıma iniyor. Yaklaşık 60 milyon TL'ye mal olan tesisin eşsiz manzarası ile kayakseverlerden yoğun ilgi görmeye devam ediyor.
Türkiye'nin kış turizm merkezlerinden Ilgaz Dağı'ndaki kayak merkezlerinde hafta sonu yoğunluğu yaşandı. Hafta sonu tatilini Ilgaz 2 Yurduntepe Kayak Merkezi ile Ilgaz Dağı Kayak Merkezi’nde geçirmek isteyen yerli ve yabancı ziyaretçiler, dağın doğal güzellikleri arasında kayak ve snowboard yapıp keyifli vakit geçirdi.
Eşsiz manzarasıyla özellikle kış aylarında kartpostallık görüntüler oluşturan Ilgaz Dağı, doğaseverlerin uğrak yerleri arasında ön sıralarda yer alıyor.
Özellikle pist uzunluğu ile ocak ayında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla açılan Ilgaz 2 Yurduntepe Kayak Merkezi, çevre iller başta olmak üzere Ankara ve İstanbul ile Türkiye’nin dört bir yanından ziyaretçi akınına uğruyor.

Yorumlar 0 Yorum Var