Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 2015 seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu ile ittifak için bir araya geldiklerini ancak CHP liderinin kendisine 'HDP olmazsa ittifak olmaz' yanıtını verdiğini iddia etti.

HaberTürk TV ekranlarında yayınlanan Türkiye'nin Nabzı programında, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'ten CHP-HDP ittifakıyla ilgili önemli iddialarda bulundu. Doğu Perinçek, CHP ile yapacakları ittifakın Kılıçdaroğlu'nun HDP'den vazgeçmemesi sebebiyle gerçekleşmediğini söyledi.

"SÖYLEYECEKLERİM TAMAMEN BELGELİ"

Doğu Perinçek, 2015 seçimleri öncesinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı ittifak görüşmelerini anlattı. Perinçek, "Bu söyleyeceklerimin hepsi bende belgeli ve kayıtlı" dedi ve şunları söyledi:

"Kemal Kılıçdaroğlu'nun imzasıyla ben size getireceğim. Biz tüm görüşmelerimizi yazılı olarak yapıyorduk. Kemal Kılıçdaroğlu'yla önce Renaissance Oteli'nde sonra bizim genel merkezimizde bir araya geldik.Kemal Kılıçdaoğlu bizim ittifak teklifimize, fay hatlarını çatlatırız yanıtını verdi."

"HDP OLMAZSA İTTİFAK OLMAZ

Bu sözler üzerine programın bir diğer konuğu CHP eski milletvekili Berhan Şimşek, Perinçek'e "Kılıçdaroğlu size, HDP olmazsa ittifak olmaz ifadesini kullandı mı" sorusunu yöneltti. Perinçek ise "Evet aynen öyle dedi" yanıtını verdi.

Yorumlar 32 Yorum Var
  • ilhan 27.02.2020 19:23
    peşkeş kemalli chp nin misyonu yetrki iktidar olalım ,Allah diyenleri iktidardan atalımın peşinde . gerisi ne lursa olsun .chp nin savaşı islamladır emperyalistlerle değil .kendisini atatürkçü dillendirmesinin sebebi de yandaşlarını seçmenlerini uyutmak içindir.
  • -o_o- 27.02.2020 19:17
    Ne Perinçek'in sözüne güvenirim , nede kılıçdaroğlu ' nun . Al birini vur ötekine çıkan ses aynıdır .
  • Şemsettin SUNGUR 27.02.2020 19:02
    Perincek emekli olmayı düşünmüyor mu acaba? Ben çocuktum perincek siyaset yapıyordu ben 65 yaş haddinden emekli oldum hala siyaset yapıyor her yıl bir kişiyi kandırsa aykasına 50 kişi olurdu. bir anadolu şehrinde konuşma yapsın kaç kişi izliyor. Ona göre siyaset yapmaya devam etsin.
  • bkt 27.02.2020 17:57
    chp faşist islam düşmanı hainler ile dolu cahiller partisidir.
  • VATANSEVER 27.02.2020 16:50
    BERHAN ŞİMŞEK SAYIN PERİNÇEK'İN CHPKK İLE İLGİLİ KONUŞMASINI PROVEKE ETMEK VE KONUŞMASINI ANLAŞILMAYACAK ŞEKLE GETİRMEK İÇİN ELİNDEN GELEN SAYGISIZLIĞI EDEPSİZLİĞİ AHLAKSIZLIĞI YAPMASINA RAĞMEN SAYIN PERİNCEK Gediğine oturmayı başardı.
Daha fazla yorum görüntüle