İlk Türk kadın hükümdar olarak tarihe adını yazdıran Tomris Hatun'un hayatını beyaz perdeye taşıyan "Tomris" filminde başrolleri Almira Tursyn, Adil Akhmetov ve Erkebulan Dairov paylaşıyor.

Efsanevi Türk hakanı Alp Er Tunga'nın torunu ve "Sakalar'ın Anası" olarak bilinen Tomris Hatun'un yaşamına ışık tutmayı hedefleyen Kazakistan yapımı film, 10 Nisan'da vizyona girecek.
Yönetmen koltuğuna Akan Satayev'in oturduğu, Kazakistan'ın yanı sıra Türkiye'de de gösterime girecek yapımın Türkçe dublajlı fragmanı izleyiciyle buluştu.

Saka Türkleri'nin başına geçerek Pers İmparatorluğu'nu yenen, Türk tarihinin ilk kadın hükümdarı Tomris Hatun'u anlatan filmin konusu şöyle:

"Kocasının ölümü üzerine MÖ 6. yüzyılda tahta geçmek zorunda kalan Tomris Hatun, askeri dehası, kıvrak zekası, taktiksel ve politik becerileriyle dağılmakta olan İskit-Saka İmparatorluğunu yeniden Orta Asya'nın hakimi yapar. Ordusuna komutanlık ettiği savaşta, devrinin en güçlü devleti Pers İmparatorluğu ile İmparator Kiryos'u yenerek Türk ve dünya tarihine adını yazdırır."
Almira TursynFilmkazakKazakistansinemaTomris

Yorumlar 7 Yorum Var
  • Düşünür 06.07.2020 22:48
    Geçen sene kızımın ödevi vardı, adını tarihe yazmış birinin hayatı konulu makale yazılacak. (bilinen olmayacak) Tabiki çocuğun parmakları klavyede yabancıları aradı.... hayır onlar değil Türk olacak dedim varımdır ki dedi.. Bakalım dedikten sonra Tomris komutan ile tanıştık tarihte ilk Türk kadın komutan başlığını görünce gözlerimizin pası gitti kızımın tebessümünü hala hatırlıyorum... çok etkili hayatı var. Okuyun mutlaka
  • Muttaki 05.05.2020 10:23
    Filmi gösterime sokmak için bundan daha kötü bir zamanlama olamazdı. Çok yazık olacak bu güzelim filme. Kimse izleyemeyecek, finansal yönden zarar olacak yapımcılarına. Oysaki biz böyle filmlerin artması için sabırsızlıkla bekliyoruz. İlk fırsatta izleyeceğim inşaallah. Sakalar (İskitler) tarihimizin maalesef biraz kıyıda köşede kalmış bir parçası. Üzerine daha fazla düşülmeli. Çünkü biz böyle davrandıkça İran Sakaları bütün dünyaya bir İran halkı olarak tanıttı bile. Ne yazık ki Sakaları sadece biz Türk olarak görüyoruz. Bütün Avrupa ve batılı tarihçiler ve İran, İranlı olarak görmekteler ve böyle propaganda yapmaktalar. O yüzden bu film ekstra önem arzediyor.
  • Mustafa 11.03.2020 09:30
    Sana Helal Olsun
  • Refik 11.03.2020 08:47
    Müslümanların ve Türklerin derdi tarih boyunca hep birlik olmak ve BİR'e koşmak olmuş...
  • tandoğan 11.03.2020 08:45
    hükümdar kadın türk ama oyuncular türk değil !..
Daha fazla yorum görüntüle