Video7 dünyanın en acayip haberlerini sizler için derledi.

Spiker: Hülya TAŞ

Kurgu: Yunus Emre YEŞİL

Kameraman: Mehmet CEBECİ


Evde kalın mesajlarından belki de en anlamlısı Samsun'dan geldi. Anneleri sağlıkçı, babaları asker olan kardeşler "Bizim annemiz sağlıkçı, babamız asker, ikisi de çalışıyor. İzinleri yok. Anne ve babamızı görmemiz için siz de evde kalın" çağrısı yaptı.

Futbolcular başta olmak üzere dünyada bir çok ünlü, insanları evde kalmaya teşvik için yeni bir video kampanyası başlattı. Tuvalet kağıdı rulosunu top gibi sektiren ünlüler, videolarına başkalarını etiketleyerek zinciri büyüttüler.

Koronavirüs salgının en fazla tehdit ettiği grup olan 65 yaş üstü vatandaşlarımız tüm uyarı, ikaz ve sokağa çıkma yasağına rağmen söz dinlemedi. Kimisi scooter ile sokaklarda gezerken Antalya'da bir teyze "madem sokağa çıkamıyorum" diyerek soluğu çatıda aldı.

İtalya’nın Delia kabasının Belediye Başkanı Gianfilippo Bancheri, koronavirüs salgınına rağmen sokağa çıkan vatandaşlara isyan etti: Ben 20 yıl boyunca koştum, spor yaptım. Bu zamana kadar en fazla 20 kişinin koştuğunu gördüm. Şimdi kentteki herkes aniden sporsever oldu!

CHP zihniyeti tüm dünyayı etkisi altına alan salgın falan dinlemedi, akıl dışı açıklamalara devam etti... 

Halk TV'den bir skandal yayın daha... Yine Ayşenur Aslan'ın yayınladığı programa konuk olan Şeyda Taluk "Koronavirüs ağırlıklı olarak yaşlıları vuruyor ve AK Parti'nin seçmeni zaten yaşlı bir seçmen" diyerek büyük bir skandala imza attı.

Koronavirüs sadece insanları değil hayvanları da etkiledi. İspanya'da her gün insanlar tarafından beslenen güvercinler, sokağa çıkma yasağı sonrası aç kaldı. Gördükleri insanların etrafında yemek umuduyla uçmaya başladı.

Mescid-i Nebevi'de, koronavirüs nedeniyle Cuma namazına çok az sayıda kişi katıldı. Namazı kıldıran imam, gözyaşlarına hakim olamadı.

Sağlık çalışanlarımız şu an gece gündüz demeden koronavirüsle mücadele ediyor. Hem de birçoğu hastalığı kapacağını bilerek hayatını ortaya koyuyor. Yurdun dört bir yanından ise onların bu olağanüstü çabalarına destek yağıyor.

Sokağa çıkmakta direnen vatandaşlarımıza en büyük tepki evde kalan vatandaşlarımızdan geliyor.

Başkan Tayyip Erdoğan'ın kandilini kutlayan Konyalı Esma anne bir anda karşısında Erdoğan'ı görüyor. Dışarı çıkmayın uyarısı üzerine "Çıkmayız kuzuuum" diye cevap veriyor, gönülleri ısıtıyor.
Bir vatandaş dayanamadı "Görevli memurum. İdari para cezası var" diyerek parklara inen yaşlılara uyarıda bulundu. Ceza duyanlar evin yolunu tuttu.

Yorumlar 4 Yorum Var
  • gurbetci 25.03.2020 18:36
    iste ne güzel hareket ediyor nenem, helal olsun
  • Erdem123 24.03.2020 18:07
    Burda Teyza hani ne yapıor hayranım size gereksiz
  • Toprak 24.03.2020 17:31
    Napsın başka dilden anlamazlar...
  • Harbi adam 24.03.2020 17:26
    bugun yaslilara yolda zorlamaske takan kendini polis olarak tanitan kolanya doken kansizlari izleyince utandim burdan vatanini seven allaha inanci olan bu mukaddes topraklarin ekmegini yemis polis ve asker abiler kardesler bu serserilere ibreti alem icin gerekeni yapin ecdadinizin elleri yakanizda olur bilesiniz