Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Covid-19 hastalarını tedavi eden hekim ve sağlık çalışanları ile video konferans yoluyla görüştü. Bakan Koca, farklı illerde tedavi gören hastaların durumu ve tedavi süreçleriyle ilgili bilgi aldı.
 
Koronavirüs salgınının hem dünyayı hem ülkemizi tehdit ettiğini hatırlatan Bakan Koca, bu zor dönemde en büyük yükün sağlık çalışanlarının omuzlarında olduğunu kaydetti. Sağlık Bakanı Koca sözlerine şöyle devam etti:
 
“Sayısı 1 milyon 100 bini bulan sağlık çalışanlarımız, en büyük gücümüz. Ne kadar zorlu bir mücadelenin içinde olduğunuzu biliyorum. Bir yandan hayat kurtarmak için gayret sarf ederken bir yandan da sizler risk altındasınız. Hastanelerimize 24 milyon cerrahi maske, 3 milyonun üzerinde N95 maske, 1 milyonun üzerinde koruyucu tulum ve gözlük dağıttık.
 
Hastaların tedavisine ne kadar erken dönemde başlarsak, solunum sıkıntısı ve yoğun bakım safhasının gelişini o kadar durdurabileceğimizi düşünüyoruz. Erken dönemde bu ilaçlara başlamanın önemli olduğunu düşünüyoruz. Çalışanlarımızı korumak noktasında da gayret içinde olmanız son derece önemli.”
 
Hekimler, hastanelerindeki Covid-19 hastalarıyla ilgili Bakan Koca’ya detaylı bilgi verdi. Tıbbi teçhizat ve koruyucu malzeme  konusunda herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını belirten hekimler Bakan Koca'ya teşekkür etti.

Görüşmede ayrıca  tedavi protokolleri, ilaç kullanımı ve yoğun bakım süreçleriyle ilgili istişarelerde bulunuldu.

Yorumlar 11 Yorum Var
  • Halil 01.04.2020 17:36
    Ülkelerin verdiği rakamlar tamamen yalan ve sahtekarlık kokuyor. Dünyanın en pis ülkesi Hindistanın durumuna bakarmısınız; Enfekte 1637 , ölü sayısı 45 iyileşen 148. Yuh yani bu kadar sahtekarlık olur . Nerdeyse Vatikanla aynı. Bu ne ya bir milyar 700 bin nüfus var , sağlık sistemi bozuk ve tabelaya bak. Tabii koronadan ölenleri kayıtlara ishalden,bronşitten öldü diye geçirirsen sonuç bu olur.Bence DSÖ nün bu gibi ülkelere okkalı bir cevap vermesi hatta yaptırım uygulaması lazım.
  • EŞREF YAVUZ 01.04.2020 14:55
    sayın bakanım fetöcuları sakın göreve çağırmayın intörn doktorları acil mezun edip göreve alınız teşekkürler gençlere güvenin ,,,
  • Vatandaş 01.04.2020 14:48
    Bu süreç bittiğinde daha güçlü olacağız
  • ÖNERİ 01.04.2020 14:33
    Korona virüsüyle ön cephede savaşan sağlıkçılar, cephede düşmanla savaşan askerler gibidir. Uygun görülürse bu savaşta canını kaybeden sağlıkçılar, şehitler için uygulanan kanunlara tabi tutulsun ve yakınları da bu kanunlardan faydalanabilsin.
  • hüseyin 01.04.2020 13:09
    Devletimizin hafızası sağlamdır. Bu zorlu süreçte devleti yalnız bırakan ufak tefek raporları alıp kendini idari izinli saydırmak için Takla atanları elbet unutmayacagiz
Daha fazla yorum görüntüle