Almanya ve Hollanda’da, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle tedirgin olan Müslümanlara moral vermek amacıyla hoparlörden ezan okunması uygulaması yaygınlaşarak devam ediyor.

Almanya’da Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) ve İslam Toplumu Milli Görüş'e (IGMG) ait 100'e yakın camide bugün ezanlar hoparlörden okundu.

DİTİB Essen Eyalet Bölge Birliği Başkanı Fahrettin Alptekin, sadece Essen bölgesinde 50’nin üzerinde camide öğle ve akşam vakitlerinde ezan okunduğunu söyledi.

Alptekin, Almanya'da bazı istisnai durumlar hariç ezanın hoparlörden okunmasına izin verilmediğini hatırlattı.

Kovid-19 salgının ardından verilen izin için Alman makamlarına teşekkür eden Alptekin, ''Mabetlerimizi evlerimize taşıyoruz. Sosyal medyada olumlu cevaplar alıyoruz. Geri dönüşlerden de çok memnunuz. Allah bu musibetten bütün insanlığı muhafaza eylesin. Cemaatimizi salgın süreci boyunca da devamlı uyarıyoruz. Bilhassa büyüklerimizin evde kalmalarını istiyoruz. Bu meyanda başarılı olduğumuzu da söyleyebiliriz.'' ifadelerini kullandı.

Hollanda’da da Kovid-19’dan dolayı toplumsal dayanışma için cuma namazı vaktinde hoparlörden ezan okunması uygulaması yaygınlaşıyor.

Ülkede çok sayıda camide cuma namazı vaktinde hoparlörden ezan okundu.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • millet 04.04.2020 10:31
    cekin kardesim dunya gorsun.ibretlik olaylar oluyo.kabede ravaf duruyo avrupada ezan sesi yukseliyi.rabbim tardimcimiz olsun. elhamdulillah.
  • Vatandaş 04.04.2020 08:15
    Yakında tüm Avrupa müslüman olur. Ama hangi meshepten bilinmez.
  • Mustafa 04.04.2020 00:14
    Avrupa'da Ezan-ı Muhammed'in zahiri okunması çok sevindirici. Ama keşke oralarda vazife yapan İmam kardeşlerimiz, sanki herkesin imana geleceğini düşünerek biraz daha güzel ve Canlı, ruhlu ezan okuyabilselerdi. Ben de Bir İmam olarak okunan ezanların, okuyuşlarının cansız ve ruhsuz, okuyuş makamlarının zayıf olmasına çok üzüldüm. Heran ezanla insanların müslüman olmasına vesile olacakmışım gibi okunması gerekmez mi be kardeşlerim?